Inwoners in het buitengebied van de gemeente Zwartewaterland kunnen tot 30 juli bomen aanvragen met 75% korting. De bomen worden uitgereikt tijdens de Boomdeeldag op 19 november.

Foto van de Boomdeeldag

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Zwartewaterland delen de bomen uit. Als inwoner betaalt u maar 25% van de totale kosten. De rest van de kosten betalen de provincie en gemeente.

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.

Aanvragen tot 30 juli

Woont u in het buitengebied van de gemeente Zwartewaterland? Dan kunt u de bomen online aanvragen op www.iedereeneenboom.nl. U kunt kiezen uit verschillende soorten bomen. De bomen haalt u zelf op tijdens de Boomdeeeldag op 19 november 2022.

Let op! Het totale bestelbedrag is minimaal € 150 en maximaal € 1.000 euro. En vol is vol: er is een beperkt budget beschikbaar.

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie en andere subsidiemogelijkheden vind  je op de website Iedereen een Boom