Werkgroep zet 750 jaar stad Genemuiden in de steigers

Genemuiden viert in 2025 het 750-jarig bestaan van de stad Genemuiden. Een werkgroep is de voorbereidingen voor dit jubileum gestart. De werkgroep roept inwoners op om ook een bijdrage te leveren aan de organisatie van het jubileumjaar.

In 2025 is het 750 jaar geleden dat Genemuiden stadsrechten kreeg. Om uitgebreid stil te staan bij deze gebeurtenis, is het de bedoeling om een interessant programma met aanbod voor jong en oud te maken.

De afgelopen weken heeft een werkgroep hiervoor een eerste aanzet gedaan. De werkgroep bestaat uit inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties uit Genemuiden. Samen spraken zij over mogelijke activiteiten die het hele jaar door kunnen plaatsvinden. Daarin is aandacht voor de rijke historie van Genemuiden, met ruimte voor bezinning, muziek, theater, sport en spel.

Werk mee aan het programma

De werkgroep roept inwoners op om mee te helpen bij de invulling van het feestelijke programma voor het jubileumjaar in 2025. Aanmelden om deel te nemen aan de organisatie kan op het e-mailadres info@genemuiden750jaarstad.nl. Samen met inwoners en ondernemers kan de werkgroep op die manier een onvergetelijk feest maken voor heel Genemuiden.