• Gemeente roept inwoners op om burgerhulpverlener te worden

    De gemeente Zwartewaterland roept inwoners op om burgerhulpverlener te worden. “Elke dag krijgen 15.000 Nederlanders een hartstilstand”, weet wethouder Jan van der Poel. “Het is dan belangrijk dat omstanders snel kunnen handelen. Als burgerhulpverlener kun je levens helpen redden in jouw buurt.”

  • Nieuwe plannen voor gezonde basis voor alle inwoners van Zwartewaterland

    Maatschappelijke organisaties en de gemeente werken de komende tijd aan veel nieuwe ideeën voor een gezonde basis voor alle inwoners. Dat is de uitkomst van de Netwerkbijeenkomst, gisteren in Genemuiden. “Het is fantastisch dat de betrokkenheid zo groot is”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Dit helpt om samen de beweging van zorg naar gezondheid te maken.”

  • Inloopbijeenkomst over ontwerp herinrichting Hoogstraat

    Meer ruimte voor voetgangers en fietsers, meer groen en een verlaging van de snelheid. Dat zijn een aantal elementen uit het nieuwe ontwerp voor de herinrichting van de Hoogstraat in Hasselt. Op maandag 12 februari houdt de gemeente Zwartewaterland een inloopbijeenkomst over het ontwerp voor deze herinrichting.

  • Nieuw pachtbeleid voor gemeente Zwartewaterland

    De regelgeving voor het toekennen van pachtgronden voor overheden is aangescherpt. Daarom stelt het college nieuw pachtbeleid voor. In dit pachtbeleid gaat het over agrarische gronden in de gemeente Zwartewaterland die in geliberaliseerde pacht worden uitgegeven voor kortere vastgestelde periodes. In februari neemt de raad een besluit over dit beleid.

  • Nieuwe stichting voor havenmeesters Hasselt

    De havenmeesters van Hasselt hebben zich verenigd in de nieuwe stichting Hasselt Zwartewaterstad. In de stichting zorgen de vrijwillige havenmeesters voor een gastvrij onthaal van passanten en halen ze geld op voor een bijdrage aan de opening van het cultureel en toeristisch seizoen in Hasselt. Wethouder Harrie Rietman feliciteerde het bestuur woensdag 17 januari met de oprichting van deze nieuwe stichting.