• Centrale speelplaats voor Genemuiden krijgt vorm

  In het bijzijn van wethouder Maarten Slingerland zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart voor de aanleg van een nieuwe speelplek in het Tagbos in Genemuiden. Volgende week worden de toestellen geplaatst. Slingerland: "Vorig jaar vroegen we onze inwoners hun wensen en ideeën te delen. De uitkomsten daarvan vormen de basis van de keuzes die wij hebben gemaakt voor de nieuwe sport- en speelvoorziening in het Tagbos."

 • Gemeente aan de slag met eenrichtingsverkeer voor Hoogstraat

  Om de leefbaarheid in de binnenstad van Hasselt te verbeteren, wil de gemeente Zwartewaterland de Hoogstraat inrichten als een straat voor eenrichtingsverkeer. De aanleg van de parallelweg langs de N331 als extra ontsluiting voor het centrum biedt volgens de gemeente de kans om nu de keuze voor de rijrichting te maken. Hiervoor neemt de gemeente in mei een verkeersbesluit. Inwoners kunnen tot uiterlijk 19 april reageren op de voorgestelde rijrichting.

 • Koraal Vastgoed en gemeente Zwartewaterland sluiten koopovereenkomst

  Op dinsdag 4 april 2023 zijn door de gemeente Zwartewaterland en Koraal Ontwikkeling de handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor de verkoop van de gronden voor de realisatie van appartementencomplex De Parkwachter. De start van de bouw is nog onder voorbehoud van de uitspraak van de bestuursrechter.

 • Gratis grof tuinafval inleveren op zaterdag 15 april

  Ieder voorjaar kunt u op drie zaterdagen gratis uw grof tuinafval inleveren. De laatste mogelijkheid hiervoor is zaterdag 15 april.

 • Kavelverkoop Hasselt Om de Weede binnenkort van start

  Wilt u landelijk wonen tussen weide en water? Aan de noordoostkant van Hasselt ligt de ruime nieuwe woonwijk ‘Om de Weede’ grenzend aan het natuur-, vaar- en recreatiegebied van de kop van Overijssel. Binnenkort start de verkoop van 31 kavels in deze nieuwste, groene woonomgeving. Op 19 april is er een informatiemarkt, een dag later start de inschrijving.