• Energieteam fietst de wijken in om inwoners te helpen energie te besparen

    Overal in de gemeente Zwartewaterland maken huishoudens goede stappen in het verduurzamen van hun woning. Of het nu het aanschaffen van een warmtepomp, het isoleren van uw woning of het toepassen van kleine maatregelen is ….. het draagt bij aan het comfortabeler en duurzamer maken van de woning. Op zaterdag 2 maart start Energie on Tour. Het energieteam van de gemeente fietst een aantal wijken van Hasselt in om inwoners te helpen en te adviseren. Op 9 maart bezoekt het team Genemuiden en op 13 maart Zwartsluis.

  • Overlast door riolering in Binnenlanden voorbij

    De gemeente Zwartewaterland heeft samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta de problemen met de riolering in de wijk Binnenlanden in Genemuiden opgelost. De verbeteringen bij het wegstromen van water in de huizen in deze wijk moeten al merkbaar zijn.

  • College verleent in ontwerp omgevingsvergunning zonnepark in Hasselt

    Het college heeft op 13 februari 2024 besloten om de gevraagde omgevingsvergunning voor het zonnepark nabij Verkavelingsweg 4a in ontwerp te verlenen. De locatie is in 2020 aangewezen als pilotlocatie voor de opwek van grootschalige zonne-energie. Vervolgens is het voortraject gestart en is de uiteindelijke omgevingsvergunning in 2022 aangevraagd. In december 2023 vond hierover een openbare raadsbijeenkomst plaats.

  • Voormalig zorggebouw in Zwartsluis krijgt nieuwe bestemming

    De gemeente heeft vorige week een omgevingsvergunning verleend aan Stichting Wetland Wonen Groep. De vergunning is voor het herbestemmen en verbouwen van een voormalig zorggebouw aan de Baanstraat in Zwartsluis naar 26 sociale huurappartementen. Dit gebouwdeel werd verhuurd aan stichting Frion uit Zwolle maar staat inmiddels al enige tijd leeg.

  • Inschrijving voor agrarische pachtgronden geopend

    De gemeenteraad heeft op 15 februari een besluit genomen over het nieuwe pachtbeleid van de gemeente Zwartewaterland. Het nieuwe pachtbeleid is definitief vastgesteld. Dat betekent dat het uitgeven van agrarische gronden in geliberaliseerde pacht van start kan gaan.