• Gemeente Zwartewaterland zoekt eigenaar van grijze VW Passat

  De gemeente Zwartewaterland heeft op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en art. 170 van de Wegenverkeerswet gebruik gemaakt van hun bevoegdheid om een grijs-blauwe Volkswagen weg te laten slepen van het Havenplein in Genemuiden. De gemeente is op zoek naar de eigenaar van dit voertuig.

 • Informatieavond Hart van Hasselt op 16 mei

  Hart van Hasselt verzorgt de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne aan de Hanzeweg in Hasselt. Op maandag 16 mei houdt Hart van Hasselt een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Hasselt. Wilt u helpen als vrijwilliger? Dan bent u welkom op deze avond.

 • SGP, CU en PvdA presenteren coalitieakkoord: 'In vertrouwen verder bouwen'

  Binnen twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen heeft Zwartewaterland een nieuw coalitieakkoord. Hiermee gaat de huidige coalitie van SGP, CU en PvdA door op de ingeslagen weg van de afgelopen vier jaar. Het motto luidt daarom: 'In vertrouwen verder bouwen'. "Samen met onze inwoners en de raad zetten we een stabiele lijn voor de toekomst uit", zegt Maarten Slingerland, die namens de grootste partij (SGP) de formatie leidde.

 • Boten in het water voor het maaiseizoen

  Het maaiseizoen is gestart. Daarom mogen er geen (roei)boten in de berm van het openbaar groen liggen. Heeft u een boot die nog op de wal ligt? Dan vragen wij u uw boot weg te halen of in het water te leggen.

 • Jongerenraad van start met zeventien jongeren

  Burgemeester Eddy Bilder heeft vandaag de jongeren die deel uitmaken van de nieuwe jongerenraad succes gewenst. Dat deed hij tijdens de startbijeenkomst van de allereerste raad voor jongeren in Zwartewaterland. "Jullie hebben een mooie positie", gaf hij de aanwezige jongeren mee. "Als jullie goede ideeën hebben en je legt ze voor aan de gemeenteraad, dan gebeurt er ook echt iets mee."

RSS feed