• Gft-containers worden extra gecontroleerd

  ROVA gaat vanaf deze week gft-containers in Zwartewaterland extra controleren op inhoud. “Gft scheiden we al heel lang”, zegt wethouder Harrie Rietman. “In de meeste gevallen gaat dat goed. Helaas komen we ook nog wel eens vervuiling in de container tegen. Zoals luiers en plastic. Daar wordt de komende tijd extra op gecontroleerd. Let daarom goed op wat je in de container gooit.”

 • Plannen voor nieuw modern gezondheidscentrum in Hasselt

  De drie huisartsen en apotheek in Hasselt hebben plannen voor een nieuw gezamenlijk onderkomen. De plannen gaan uit van de bouw van een modern gezondheidscentrum aan de Prinsenstraat in Hasselt. Voor omwonenden wordt hiervoor binnenkort een inloopbijeenkomst gehouden.

 • Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag

  Op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Wethouders Zwartewaterland geïnstalleerd

  Tijdens de raadsvergadering van gisteravond zijn de drie wethouders voor het nieuwe college van Zwartewaterland geïnstalleerd. Maarten Slingerland (SGP) en Harrie Rietman (PvdA) keren voor een nieuwe termijn terug. Jan van der Poel (CU) treedt nieuw toe tot het college. Van der Poel vervangt Gerrit Knol die gisteren zijn laatste raadsvergadering als wethouder bijwoonde.

 • Expositie in gemeentehuis over de Veerpoort

  In de hal van het gemeentehuis is een tentoonstelling te zien over De Veerpoort. De expositie werd maandagmiddag 9 mei officieel geopend. Wethouder Harrie Rietman overhandigde daarbij een boekje over het archeologisch onderzoek aan het Toeristisch Informatie Punt Hasselt (TIP) en de Stichting Hanzestad Hasselt Marketing (HHM).

RSS feed