• NK Tegelwippen keert terug in Zwartewaterland

    Vanaf 21 maart stroopt Zwartewaterland de mouwen op voor het NK Tegelwippen. “Het succes van vorig jaar smaakt naar meer”, aldus wethouder Maarten Slingerland. Daarom verruilt Zwartewaterland ook de komende maanden weer tegels door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Vandaag werd het landelijke startschot gegeven voor het NK Tegelwippen.

  • Gemeente start woonbehoefteonderzoek in Zwartewaterland

    Het vinden van een (juiste) woning is in Nederland de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Dat geldt ook voor Zwartewaterland. De gemeente is daarom in samenwerking met Wetland Wonen een onderzoek gestart naar de woonwensen van inwoners.

  • Apotheek en huisartsen onder één dak: een stap dichterbij!

    Een apotheek en drie huisartsen onder één dak in Hasselt. Het is een prachtig plan voor heel Hasselt – onder de naam AHOED – waar de gemeente, apotheek en huisartsen al een tijdje van dromen. “Nu gaan veel mensen naar de huisarts in het centrum. Over een tijdje kan iedereen terecht in één goed bereikbaar gebouw waar ook de apotheek bij in zit”, licht wethouder Harrie Rietman toe.

  • Gemeente Zwartewaterland dringt bij provincie aan op verbetering busvervoer

    De gemeente Zwartewaterland heeft een klemmende oproep gedaan aan het provinciebestuur van Overijssel om het busvervoer in de regio te verbeteren. Sinds december 2023 verzorgt EBS onder de naam RRReis in de Kop van Overijssel het openbaar vervoer. Dat gaat niet goed: inwoners hebben te maken met rituitval, hinderlijke vertragingen en onbetrouwbaar dienstregelingen. Voor de gemeente Zwartewaterland is de maat vol. In een brief aan Gedeputeerde Staten spreekt het college daarom haar zorg en teleurstelling uit en verwacht op korte termijn passende maatregelen.

  • Hoe Noggus&Noggus textiel een tweede leven geeft!

    Het is de week van de Circulaire Economie. Ook in Zwartewaterland zijn veel ondernemers bezig met circulair ondernemen. Kringloopstichting Noggus&Noggus met een vestiging in Hasselt is daar een mooi voorbeeld van. Luck van der Burg, beleidsadviseur circulaire economie & afval bij de gemeente Zwartewaterland, nam er een kijkje en ging in gesprek met Janet Jansen en Eline Westervaarder.