• Gewijzigde afvalinzameling met tweede pinksterdag

  Op tweede pinksterdag (maandag 29 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Commissaris van de Koning bezoekt Zwartewaterland

  Commissaris van de Koning Andries Heidema bracht gisteren een bezoek aan de gemeente Zwartewaterland. Hij sprak hier met burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en met vertegenwoordigers van scholen en opvanglocaties voor Oekraïners.

 • Bedrijven in Zwartewaterland gezocht voor onderzoek laadinfra!

  Wilt u bijdragen aan de elektrificatie van de logistiek op uw bedrijventerrein? Doe mee aan het onderzoek laadinfra! In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel brengt marktonderzoeksbureau Panteia in kaart wat de behoefte is aan laadinfrastructuur voor bestelwagens en vrachtwagens op ruim 600 bedrijventerreinen in de regio.

 • Werkzaamheden Veerweg in Hasselt gaan van start

  Vanaf maandag 8 mei gaan de werkzaamheden aan de Veerweg in Hasselt van start. Hiermee komt er meer parkeergelegenheid bij het zwembad en wordt de toegangsweg naar Breman verbreed. In de laatste fase na de zomervakantie wordt ook de aansluiting van de Veerweg naar de Zwartewaterweg aangepakt. Met deze herinrichting wil de gemeente de veiligheid op de Veerweg verbeteren en de bereikbaarheid naar ondernemers vergroten.

 • Herdenking gevallenen op 4 mei

  Op donderdag 4 mei worden op vier plaatsen in de gemeente Zwartewaterland de gevallen burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940, wanneer of waar ook ter wereld, in het belang van het Koninkrijk zijn gevallen en allen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. De herdenkingen zijn tevens een bezinning op het heden en de toekomst van ons land en volk.