• Onderzoek naar Hasselt als Hanzestad

    Afgelopen jaar vierden we het Hanzejaar 2023. Veel toeristen hebben de 9 Hanzesteden bezocht, waaronder ook Hasselt. Hanzesteden Marketing en de gemeenten willen graag weten wat inwoners vinden van hun Hanzestad en het toerisme. Hanzesteden Marketing laat daarom namens de 9 gemeenten een onderzoek uitvoeren.

  • Westerkaai drie weken afgesloten, omleiding ingesteld

    De kruising van de Westerkaai met de Drostenhofstraat in Genemuiden is vanaf maandag 19 februari 3 weken afgesloten. De afsluiting is nodig om werkzaamheden aan de riolering mogelijk te maken. Voor het doorgaande verkeer wordt de omleidingsroute met borden aangegeven.

  • Start onderhoud aan de Verlaatsbrug in Hasselt

    De Verlaatsbrug in Hasselt krijgt een omvangrijke opknapbeurt. Daarbij wordt een deel van de brug gedemonteerd en verplaatst. De werkzaamheden starten op 12 februari en hebben tijdelijk gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum van Hasselt. Het is de bedoeling om de werkzaamheden klaar te hebben voor de start van het vaarseizoen.

  • Zestien leefbaarheidscheques uitgereikt

    "We zijn hier bij elkaar voor iets wat misschien wel typerend is voor onze gemeente", begon burgemeester Eddy Bilder maandagavond 29 januari de prijsuitreiking van Verrijk je Wijk. "Dat u als inwoner nog heel nadrukkelijk uw stempel kunt drukken op wat er in uw leefomgeving gebeurt." In een volle raadzaal werden daarna 16 leefbaarheidscheques uitgereikt. Met de cheques werden de gouden plannen beloond die inwoners de afgelopen periode hadden ingestuurd.

  • Inwoners aan de slag met verbeteren landschap

    Met het uitreiken van 873 bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners tijdens de Boomdeeldag zet de gemeente Zwartewaterland zich in voor het verbeteren van het landschap. Wethouder Maarten Slingerland overhandigde zaterdag 27 januari de eerste bomen. “Onze inwoners dragen hiermee hun steentje bij aan het verbeteren van de biodiversiteit en het leefklimaat in hun eigen omgeving.”