• Gewijzigde afvalinzameling met tweede paasdag

  Op tweede paasdag (maandag 10 april) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Gemeente start Participatieregeling voor alle inwoners met een laag inkomen

  De gemeente heeft een nieuwe regeling voor inwoners met een laag inkomen: de Participatieregeling. De regeling komt in de plaats van het Kindpakket. “De gemeente betaalt dan mee aan bijvoorbeeld sportieve, culturele of maatschappelijke activiteiten voor kinderen, jongeren én volwassenen”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

 • Herkenbare verkeerssituaties in nieuwe online Verkeersquiz

  Hoe goed is uw kennis van lokale verkeerssituaties? Dat kunt u testen in de nieuwe Verkeersquiz van de gemeente Zwartewaterland en Veilig Verkeer Nederland. Wethouder Maarten Slingerland lanceerde de quiz met verkeerssituaties in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis donderdagochtend 30 maart bij het Taalpunt in de bibliotheek in Hasselt. Slingerland: "Als gemeente vinden we verkeersveiligheid belangrijk. Daar draagt deze quiz aan bij.”

 • Opwaardering voor bedrijventerrein Kranerweerd

  De gemeente gaat het bedrijventerrein Kranerweerd in Zwartsluis opwaarderen. De Grote Kranerweerd, de eerste 200 meter van de Conradsweg en Het Oude Diep tot de jachthaven krijgen een nieuwe asfaltlaag. Daarnaast komt op de Grote Kranerweerd een fietspad. De werkzaamheden duren van 3 april tot en met 5 mei. “Met deze werkzaamheden geven het bedrijventerrein een impuls”, aldus wethouder Maarten Slingerland.

 • Schorsing omgevingsvergunning premixenfabriek in Hasselt opgeheven

  De voorzieningenrechter heeft de schorsing van de omgevingsvergunning voor het oprichten van een premixenfabriek aan de Gildenweg in Hasselt opgeheven. Dit betekent dat de omgevingsvergunning in werking is getreden en dat de vergunninghouder mag bouwen.