Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Pleegouder of steunouder worden? Meld je aan voor digitale informatieavond!

  Is pleegouder of steunouder zijn misschien iets voor mij? Inwoners van Zwartewaterland die over het antwoord op deze vraag dubben kunnen terecht op een digitale informatieavond, komende maandag om 19.30 uur. “We willen kinderen graag dichtbij huis opvangen, zodat zij in hun vertrouwde omgeving en naar hun eigen school kunnen”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

 • Gratis inleveren tuinafval op 13 november

  Grof tuinafval uit uw eigen tuin levert u zaterdag 13 november gratis in. Bladeren uit de gemeentelijke bomen stopt u in 1 van de bladkorven die wij hebben neergezet.

 • Werkzaamheden aan de brug op de Oude Vaartdijk in Hasselt

  De brug voor voetgangers en fietsers op de Oude Vaartdijk in Hasselt krijgt deze week een nieuwe griplaag. Dit zorgt voor extra grip voor het verkeer bij regen en vorst. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten.

 • Burgemeester Bilder: ‘Neem je verantwoordelijkheid'

  Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt snel toe. Ook in de gemeente Zwartewaterland. “We zien een kleine gemeenschap die hard is getroffen”, aldus burgemeester Eddy Bilder. “Het is daarom van groot belang dat we met elkaar de regels die gelden aanhouden en ook opvolgen.”

 • GGD opent tijdelijke testlocatie in Genemuiden

  In overleg met de gemeente Zwartewaterland opent GGD IJsselland dinsdag 2 november een tijdelijke testlocatie in d’Overtoom in Genemuiden. Inwoners van Zwartewaterland met corona-gerelateerde klachten of die contact hebben gehad met een besmette persoon kunnen zich hier van maandag tot en met zaterdag laten testen. Deze locatie is alleen op afspraak geopend. Een testafspraak maken kan op coronatest.nl.

 • Volg basisregels en houd ziek kind thuis

  Om het aantal coronabesmettingen in Zwartewaterland terug te dringen, roepen de gemeente en GGD IJsselland inwoners op om de basisregels te blijven volgen. Geef elkaar de ruimte en was geregeld uw handen. Ook wordt een beroep gedaan op ouders met minderjarige kinderen: is uw kind ziek, houd hem of haar dan thuis, ook als volgende week de scholen weer beginnen. 

 • Pubercursus 'Positief Opvoeden' start op 9 november

  Hoe voed je je puber positief op? Hoe voorkom je probleemgedrag? Hierover gaat de vijfdelige pubercursus ‘Positief Opvoeden’ die 9 november start. De cursus is bedoeld voor ouders in Zwartewaterland met puberkinderen. “Als gemeente kunnen we zo ons steentje bijdragen aan gezonde relaties in het gezin”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

 • Geef corona geen kans op de Biestemerk

  De gemeente Zwartewaterland en de horeca in Genemuiden roepen bezoekers van de Biestemerk op om de basisregels te volgen en zo verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie.

 • Inwoners Zwartewaterland krijgen energiebespaartas cadeau

  De gemeente Zwartewaterland mag weer 1000 energiebespaartassen ter waarde van zestig euro cadeau doen aan huurders en woningeigenaren. Inmiddels zijn er al zo’n 750 tassen aangevraagd. Wil jij ook een energiebespaartas? Vraag de tas dan snel aan!

 • Snel en eenvoudig ‘Testen voor Toegang’ voor Biestemerk in Genemuiden

  Voor de Biestemerk in Genemuiden staat er vanaf komende vrijdag een Pop-up testlocatie bij de d’Overtoom. Dit organiseren de gemeente en de lokale horeca samen. “Zo kunnen onze inwoners toch snel en eenvoudig testen om de Biestemerk zo veilig mogelijk te laten verlopen”, zegt het gemeentebestuur. “Want zeker nu de besmettingscijfers weer oplopen moeten we extra alert zijn”.

 • Gemeente heeft financiën ook de komende jaren op orde

  Zwartewaterland staat er financieel nog steeds goed voor en dat gaan de inwoners merken, zo maakt de gemeente vandaag bekend. Volgend jaar dalen de woonlasten. Zelf koerst de gemeente de komende jaren af op een sluitende begroting. Toch waarschuwt wethouder Maarten Slingerland voor teveel optimisme. “Het Rijk zorgt continu voor financiële onzekerheid.”

 • Denk mee over goede en veilige huisvesting voor arbeidsmigranten!

  De gemeente Zwartewaterland vraagt inwoners om mee te denken over goede en veilige huisvesting voor arbeidsmigranten. Iedereen met ideeën, vragen, wensen en op- en aanmerkingen kan deze mailen naar arbeidsmigranten@zwartewaterland.nl. De bijdragen worden meegenomen in een visie over dit onderwerp.

 • Burgemeester: denk mee over coronamonument in de drie kernen

  De gemeente Zwartewaterland richt in alle drie kernen een coronaherinneringsplek op. Ook komen er één of meer herdenkingsbijeenkomsten. “Wij roepen bewoners op om mee te denken over die bijeenkomsten én over het coronamonument. Hoe moet dat er uitzien? En wat is een geschikte locatie?”, zo vat burgemeester Eddy Bilder samen.

 • Militaire artillerie oefening van 22 tot en met 26 november

  Van 22 november t/m 26 november 2021 houdt de afdeling Artillerie van de Koninklijke Luchtmacht een militaire oefening. Deze oefening wordt gehouden in delen van de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen zich bewegen door het gebied, waarbij de bebouwde kom wordt gemeden.

 • Komend weekend opnieuw verkeershinder op de Vaartweg

  De herinrichting van de Vaartweg is zo goed als klaar. Helaas kon het werk aan de kruisingen afgelopen weekend niet volgens planning worden afgerond door de slechte weersomstandigheden. Daarom wordt komend weekend een nieuwe poging gedaan. De Vaartweg is dan van zaterdagochtend tot maandagochtend opnieuw dicht. Vanaf maandag wordt vervolgens gewerkt aan de verkeersregelinstallatie bij de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. Wanneer het weer meewerkt zijn daarmee alle werkzaamheden aan de Vaartweg op 15 oktober afgerond.

RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?