• Laat geen geld liggen: check snel welke toeslagen u kunt krijgen!

    In een paar klikken inzicht in de regelingen en toeslagen waar je recht op hebt. Dat is mogelijk op www.datgeldtvoormij.nl. Inwoners van Zwartewaterland kunnen sinds kort gebruik maken van deze online tool. “We hopen dat inwoners hiermee nog beter gebruik gaan maken van onze regelingen”, zegt wethouder Jan van der Poel.

  • Buurtkamer Plus zorgt voor groener terras voor Teeuwland

    Zwartewaterland deed dit jaar voor de tweede keer mee met het NK Tegelwippen. Inwoners wipten de afgelopen maanden volop mee. Samen met vrijwilligers van de Buurtkamer Plus heeft de gemeente ter afsluiting van het NK Tegelwippen ook het terras bij Teeuwland vergroend. “Het tegelwippen begint steeds meer te leven in Zwartewaterland.”, constateert wethouder Maarten Slingerland tevreden.

  • Initiatievenmarkt op 6 november in het gemeentehuis

    Inwoners met een gouden plan voor Zwartewaterland presenteren hun initiatieven tijdens de initiatievenmarkt op 6 november in het gemeentehuis. De initiatievenmarkt maakt onderdeel uit van de campagne Verrijk je Wijk waarmee de gemeente Zwartewaterland de leefbaarheid in de kernen en het buitengebied blijvend wil verbeteren. De initiatievenmarkt start om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

  • Energietoeslag nu ook voor huishoudens met een middeninkomen

    Er kan weer energietoeslag aangevraagd worden. De regeling is deze keer voor lage inkomens én middeninkomens. “Zo kunnen we meer mensen helpen die door de hoge energieprijzen in de knel komen”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Inspiratielezing over Tienerbrein voor ouders met kinderen van 8 tot 20 jaar

    Op 7 november is de Inspiratielezing Tienerbrein. Neuropsycholoog Jelle Jolles vertelt dan over wat er in het hoofd van tieners omgaat en hoe je hier als ouders mee kunt omgaan. De lezing is voor ouders met kinderen van 8 tot 10 jaar, belangstellenden en professionals.