• Gemeente houdt ook dit jaar geld over

    Zwartewaterland houdt dit jaar toch geld over. Dit blijkt uit de najaarsnota van de gemeente. In de zomernota van eerder dit jaar werd nog uitgegaan van een tekort. Ook de komende jaren sluit de gemeente positief af, zo bleek onlangs bij de begroting. “We willen een financieel stabiele lijn aanhouden”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Nieuw spreekuur in drie kernen voor hulp bij aanvragen energietoeslag en Gemeentepolis

    De gemeente organiseert een spreekuur voor inwoners die hulp willen bij het aanvragen van energietoeslag en de Gemeentepolis. Het spreekuur is in Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt. “We brengen de hulp dus dichterbij”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Zo hopen we dat meer inwoners hun voordeel met deze regelingen doen.”

  • Nieuwe test helpt mantelzorgers in Zwartewaterland: ‘Hoe zwaar ben ik belast?’

    Wethouder Jan van der Poel lanceert vandaag de Mantelzorgtest. Hiermee kunnen mantelzorgers in Zwartewaterland zien hoe belastend mantelzorg voor hen is. Vervolgens krijgen zij een hulpaanbod op maat. “Deze test helpt mantelzorgers om ook goed voor zichzelf te zorgen”, legt wethouder Jan van der Poel uit.

  • Veel enthousiasme tijdens initiatievenmarkt Verrijk je Wijk

    Wie op zoek was naar gouden plannen, hoefde maandagavond 6 november in het gemeentehuis in Hasselt niet lang te zoeken. Ruim 40 initiatiefnemers uit Zwartewaterland presenteerden tijdens een zeer succesvolle initiatievenmarkt plannen om hun buurt te verrijken. Het college van B&W was blij met de opkomst: “Het was mooi om te zien hoe groot de betrokkenheid van onze inwoners is bij het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk.” De beste plannen maken in januari 2024 kans op een leefbaarheidscheque.

  • Geef een kind een tweede thuis en word pleegouder!

    Het aantal pleeggezinnen neemt al jaren af, waardoor kinderen soms lang moeten wachten tot ze ergens terecht kunnen. Daarom roept de gemeente Zwartewaterland inwoners op om serieus te overwegen om pleegouder te worden. “De nood is hoog”, zegt wethouder Jan van der Poel. “Bedenk dat jij het verschil voor deze kinderen kunt maken.”