Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • De eerste Bereikbaarheidsambitie van het samenwerkingsverband Regio Zwolle is een feit. Met het uitvoeren van de Bereikbaarheidsambitie richt Regio Zwolle zich op het behoud van goede verbindingen via weg, spoor en water naar de Randstad en naar Duitsland. Dat is belangrijk voor een blijvend goed vestigingsklimaat en de economische ontwikkeling in en van Regio Zwolle. “Het is een unieke prestatie om in regionaal verband een gezamenlijke Bereikbaarheidsambitie te ontwikkelen. Ik nodig alle deelnemers uit, gemeenten groot en klein, onze provincies, ondernemers én onderwijsinstellingen om met de Bereikbaarheidsambitie aan de slag te gaan. Doe mee en samen maken we dit waar! In het belang van onze duizenden ondernemers en 780.000 inwoners”, aldus Martijn Dadema, voorzitter bestuurlijke tafel Bereikbaarheid en burgemeester van Raalte.
 • Op woensdag 1 juni 2020 is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.
 • Gemeente Zwartewaterland geeft inwoners sinds vrijdag 26 juni de kans om gratis gebruik te maken van het cursusaanbod van RegioOpleiders. Op deze manier kunnen inwoners werken aan hun eigen ontwikkeling en toekomst. Inmiddels heeft de gemeente al bijna veertig aanmeldingen ontvangen. 
 • Door het coronavirus zitten veel werknemers noodgedwongen thuis. Een goed moment om te werken aan je eigen ontwikkeling en je toekomst. De gemeente Zwartewaterland wil hier aan bijdragen, door inwoners en kleine zelfstandigen gratis het online cursusaanbod van RegioOpleiders aan te bieden. 
 • In 1982 werden de eerste Hanzedagen georganiseerd. Hieruit is een netwerk ontstaan van meer dan 190 voormalige Hanzesteden in 16 landen. Twee keer per jaar verschijn er een nieuwe editie van de HalloHanze! Een magazine speciaal voor de Hanzegangers uit alle Nederlandse Hanzesteden. In het magazine staat al het nieuws over de (activiteiten tijdens) de Hanzedagen en daarbuiten.
   
 • Op maandag 25 mei namen ruim 80 woningeigenaren deel aan de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’. De gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland organiseerden deze informatiebijeenkomst als alternatief voor de eerder geplande bijeenkomsten, die vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. Inwoners kunnen de online informatiebijeenkomst deze week gratis bekijken
 • Regio Zwolle wil graag inzicht krijgen in de impact van de coronacrisis op ondernemingen in samenwerking met de Economic Board Regio Zwolle, VNO-NCW, MKB Regio Zwolle en de 22 gemeenten. Dit doen we met hulp van een wekelijkse ondernemerspeiling in Regio Zwolle. De resultaten van dit onderzoek gebruiken we om de (lokale)overheid te informeren over de behoefte aan hulpmaatregelen en de optimalisering van de maatregelen in het belang van ondernemers.  
 • Heeft u extra zorgkosten door een chronische ziekte of handicap? Dan heeft u in 2020 misschien recht op een financiële compensatie van de gemeente Zwartewaterland. We noemen dit de Regeling inkomenscompensatie zorgkosten.  
 • De inwoners van de gemeente Zwartewaterland kunnen op een aantal zaterdagen in het jaar grof tuinafval gratis inleveren op verschillende locaties, waaronder bij firma Wolfshagen in Hasselt. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 9 oktober.
 • De wachtlijst voor een ligplaats in de haven van Genemuiden wordt steeds langer. De gemeente gaat controleren of boten op de gehuurde ligplaats liggen.
 • De gemeenten Raalte, Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland hebben voor het verstrekken van Wmo-hulpmiddelen (rolstoel, traplift e.d.) een aanbestedingsprocedure doorlopen. De aanbesteding is gegund aan leverancier RSR Revalidatieservice BV. Dit is momenteel ook al onze leverancier.
 • De eikenprocessierups bevindt zich op dit moment in het larvestadium 4. Dit is het eerste stadium waarin de rupsen brandharen hebben. Dit betekent ook dat de overlastfase vanaf dit moment begint. Voor het doorgeven van waarnemingen van eikenprocessierupsen of hun nesten kunt u contact opnemen met de gemeente. 
 • Het is 75 jaar geleden dan Nederland werd bevrijd. In verband met de coronamaatregelen herdenkt de gemeente Zwartewaterland dit op een andere wijze dan gebruikelijk.
 • Op vrijdag 24 april, tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, zijn zes inwoners van de gemeente Zwartewaterland Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Bilder deed dit telefonisch. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. 
 • Over tien jaar willen de elf gemeenten in West-Overijssel samen de helft van het totale elektriciteitsverbruik in de regio duurzaam opwekken met zonne- en windenergie. Dat is drie keer zoveel als er nu aan zonne- en windenergie wordt opgewekt, de zonnevelden en windmolens in aanbouw meegerekend. Gemeenten, provincie, waterschappen en netbeheerders in West-Overijssel hebben deze ambitie opgenomen in de concept-RES (Regionale Energiestrategie).
RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?