Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • De Biestemerk in Genemuiden op dinsdag 20 oktober 2020 gaat niet door in verband met COVID19. Ook alle andere activiteiten rondom de Biestemerk, waaronder de kermis, zijn afgelast. De gemeente Zwartewaterland heeft dit als organisator na zorgvuldige afwegingen besloten. De risico’s van een mogelijke verspreiding van het virus zijn te groot.
 • Jaarlijks brengt de ROVA een rapportage, de zogenoemde Grondstoffenmonitor, uit over het ingezamelde afval binnen de gemeente Zwartewaterland. Uit de Grondstoffenmonitor 2019 blijkt dat inwoners van gemeente Zwartewaterland hun afval goed scheiden.
 • In de gemeente Zwartewaterland zijn ruim 600 mantelzorgers actief. Een mantelzorger is iemand die zorgt voor een naaste zoals een familielid, vriend of kennis. Het gaat bijvoorbeeld om huishoudelijke hulp, emotionele steun of verzorging. Mantelzorgers doen dit werk onbetaald. De gemeente Zwartewaterland vindt dit een compliment waard. Zorgontvangers kunnen dit (financiële) compliment vanaf 1 september aanvragen. Het Steunpunt Mantelzorg beoordeelt en verstrekt de complimenten.
 • Voor het eerst sinds juni zijn er nieuwe coronabesmettingen in Zwartewaterland geconstateerd. Burgemeester Bilder roept inwoners van Zwartewaterland op om de coronamaatregelen serieus te nemen en mee te werken aan het bron- en contactonderzoek van de GGD.
 • Ongewenst gedrag van kinderen en tieners. Hoe ga je ermee om? Of beter nog, hoe kun je het voorkomen? De cursus positief opvoeden biedt eenvoudige en doeltreffende vaardigheden die ouders helpen bij het opvoeden van gezonde, evenwichtige kinderen en tieners.
 • Het coronavirus is er nog steeds, ook in Overijssel. Om de kans op verspreiding te beperken, start 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder. Als Overijsselaar kun je meedoen aan de praktijktest. Ga naar de appstore op je telefoon, download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt.
 • De eerste online informatiebijeenkomst, april dit jaar, was met ruim 125 deelnemers een groot succes. Op dinsdag 25 augustus organiseren de gemeente, samenwerking duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland daarom een tweede online informatiebijeenkomst. Dankzij de input van de deelnemers is deze bijeenkomst verder verbetert. Wethouder Rietman: “De subsidie op isolatie is onlangs verhoogd, waardoor isoleren nog voordeliger is. Het perfecte moment om stappen te zetten!”
 • Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles. Waar vorig weekend het zwaartepunt voornamelijk bij de horeca lag, wordt dit aankomend weekend aangevuld met onder andere recreatiegebieden, offerfeesten en studie-introducties.
 • Het kan bijna niemand ontgaan zijn: het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Ferd Grapperhaus meldde in een statement op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. In Veiligheidsregio IJsselland zien we echter dat de grenzen vervagen en dat de noodzaak van het opvolgen van de maatregelen af lijkt te nemen. Dit kan de samenleving zich nu niet veroorloven, en daarom zal de politie in samenwerking met de gemeenten strenger op gaan treden.
 • Een belangrijk bericht voor inwoners die hulp of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ontvangen.
 • Vanaf vrijdag 10 juli 18.00 uur tot vrijdag 17 juni 18.00 uur geldt in Veiligheidsregio IJsselland een verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Dit is besloten nadat er in de regio afgelopen week verschillende onaangekondigde boerendemonstraties hebben plaatsgevonden.
 • Wethouder Gerrit Knol opende maandagmiddag 13 juli 2020 samen met de ondernemers Rindert en Gerdien van de Brake FarmCamps De Oostermaat aan de Pieperweg 3 te Genemuiden.
 • Burgemeester Eddy Bilder bezocht in de afgelopen weken weer voor het eerst een aantal echtparen om hen persoonlijk te feliciteren met hun huwelijks jubileum.
 • De straat is tijdelijk voor een deel afgesloten op zaterdagochtend, omdat Café Ad'vundum haar terras op de openbare weg mag plaatsen.
RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?