• Dorpscheques beschikbaar om Zwartsluis impuls te geven

  Inwoners en ondernemers met een goed idee voor Zwartsluis kunnen vanaf nu hun plan indienen om in aanmerking te komen voor één van de Dorpscheques Zwartsluis. Deze initiatieven moeten bijdragen aan een prettige, mooie en levendige dorpskern.

 • Grote Kolksluis aangewezen tot gemeentelijk monument

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland heeft de Grote Kolksluis in Zwartsluis aangewezen tot gemeentelijk monument.

 • Werkzaamheden voor natuurherstel in de uiterwaarden klaar

  In het Natura 2000-gebied Uiterwaarden Zwarte Water is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het behouden en versterken van de bijzondere natuur. "Met het voltooien van dit project hebben we een prachtig toegankelijk stuk natuur erbij gekregen", vertelt wethouder Harrie Rietman. "Het is mooi om te zien hoe samenwerking voor zowel agrariërs als voor de natuur winst kan opleveren."

 • Brommerrijden Koningsnacht: dit zijn de spelregels

  In de nacht van 26 op 27 april vindt in Zwartewaterland het traditionele brommerrijden plaats. Om deze traditie veilig en plezierig te laten verlopen zijn voor de brommerrijders spelregels opgesteld. Het brommerrijden gebeurt tussen 04.00 en 06.30 uur vanaf drie locaties. In Genemuiden bij Keet de Kolk, in Hasselt bij het Teeuwland en in Zwartsluis bij soos Esclusa.

 • Ideeën over positieve gezondheid? Mail de gemeente!

  Hoe stimuleren we gezond leven, wonen en werken in Zwartewaterland? Inwoners kunnen ideeën hierover mailen naar sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Deze oproep sluit aan op het Preventie Event, dat de gemeente onlangs organiseerde.

RSS feed