Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Op woensdag 14 oktober 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.
 • Dit najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland op drie zaterdagen gratis grof tuinafval inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 24 oktober 2020.
 • KWS Infra BV voert in opdracht van de provincie Overijssel groot onderhoud uit aan de N331/N334 bij Zwartsluis. De werkzaamheden vinden plaats in de avond en nacht van maandag 12 oktober 2020 vanaf 19.00 tot uiterlijk 07.00 uur de volgende ochtend tot uiterlijk 18 december 2020. Op de vrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond zijn er geen werkzaamheden.
 • Deze week plaatst de gemeente Zwartewaterland op verschillende locaties bladkorven. Deze bladkorven zijn bedoeld voor het opruimen van bladafval afkomstig uit openbaar gebied.
 • In 2018 werd de eerste editie van het Beursplein Zwartewaterland gehouden. De tweede editie van het Beursplein stond in maart 2020 gepland. Vanwege het coronavirus kon het beursplein niet doorgaan. Het Beursplein werd verplaatst naar het najaar van 2020. Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, is besloten om het Beursplein 2020 te verschuiven naar 2021.​​​​​​​
 • Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.
 • In het voorjaar van 2020 is aan vier geselecteerde ontwikkelaars gevraagd om een bouwplan te ontwikkelen voor de Dedemsvaartlocatie in de wijk Hasselt om de Weede. Een deskundige commissie heeft de plannen beoordeeld op stedenbouw en architectuur, de presentatie, het plan van aanpak en de planning en duurzaamheid. Het plan van Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen uit Genemuiden is het best passende plan voor deze locatie. Het bestemmingsplan voor dit terrein is afgelopen week in procedure gebracht. De verwachting is dat het bouwplan in verkoop gaat in het voorjaar van 2021.
 • Aan de online informatiebijeenkomst van 25 augustus 2020 ‘Hoe verduurzaam ik mij huis slim en betaalbaar?’ deden ruim 40 woningeigenaren mee. Om nog meer woningbezitters te bereiken is de gratis webinar online beschikbaar tot en met 11 oktober. Deelnemers krijgen informatie over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen. Na het volgen van de webinar ontvangen zij een gratis energiebespaartas t.w.v. 75 euro.
 • In het licht van de wens van de Tweede Kamer om voor heel Nederland een eenduidig en dringend advies te geven over het dragen van mondkapjes, gaat het kabinet dit advies precies uitwerken. Vooruitlopend hierop, is vooralsnog het dringend advies om over te gaan tot het dragen van niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes zoals:
 • Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.
  De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.
 • Op dinsdag 25 augustus namen ruim 40 woningeigenaren deel aan de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’. De gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland organiseerden deze informatiebijeenkomst als alternatief voor de eerder geplande bijeenkomsten, die vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. Om nog meer woningeigenaren te bereiken is de informatiebijeenkomst vanaf 28 september nog twee weken online beschikbaar.
 • Van 5 t/m 11 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Tijdens deze week organiseert de gemeente Zwartewaterland voor alle vaders en moeder uit Zwartewaterland op dinsdag 6 oktober de webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ en op donderdag 8 oktober de webinar ‘Opvoeden in twee huizen’. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Na aanmelding ontvangen ze een link om digitaal deel te nemen.
 • In het najaar van 2020 start Gebiedscorporatie IJsseldelta met de Groene Loper IJsseldelta 2.0. Het project heeft als doel bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit in hun eigen natuurlijke leefomgeving. Duurzaam handelen en een zorgzame omgang met de natuur moet daarvan het resultaat zijn.
 • Op 23 september 2020 is het Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord ondertekend. Sportaanbieders, verenigingen, scholen, maatschappelijke partners en de gemeente Zwartewaterland bundelen hun krachten om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. De buurtsportcoaches gaan samen met de betrokken verenigingen, scholen en partners aan de slag om aan dit akkoord uitvoering te geven.
 • De Vaartweg in Hasselt gaat twee avonden/nachten dicht voor doorgaand verkeer in verband met asfalteringswerkzaamheden. De spoorvorming in de rijbanen wordt hersteld. Het gaat om de kruising Vaartweg/Telvorenstraat/burgemeester Malcorpslaan. De werkzaamheden vinden plaats op 24, 25 en 26 september.
RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?