• Energieklussers in Zwartewaterland van start

    Bart en Wicher hebben hun eerste klus als energieklusser geklaard. De enthousiaste klussers gingen op bezoek bij mevrouw Iet Winters in Hasselt voor onder andere het plaatsen van radiatorfolie. De energieklussers zijn een initiatief van de gemeente Zwartewaterland om inwoners gratis te helpen met kleine maatregelen om energie te besparen en comfortabeler te wonen.

  • Tijdelijk nieuwe gebruikers in peuterspeelzaal Mulertstraat

    Al sinds de oprichting van In Balans maakt de stichting gebruik van de oude peuterspeelzaal aan de Mulertstraat in Hasselt. Deze zomer heeft Vakmensen de stichting overgenomen én een nieuwe locatie gevonden. Dat betekent dat de locatie aan de Mulertstraat momenteel leeg staat. De gemeente gaat de locatie in de loop van 2024 verkopen aan Wetland Wonen.

  • Pieter Doosje uit Zwartsluis wint 250 euro voor het verduurzamen van zijn huis

    Tijdens de Energiebespaarweken vulde Pieter Doosje de vragenlijst ‘Hoe duurzaam is uw huis’ in. Zonder dat hij wist dat hij een prijs kon winnen, sleepte hij de bouwmarktbon van 250 euro in de wacht. Robin Groenewold, projectleider duurzaamheid van de gemeente Zwartewaterland, overhandigde hem de bon en ging in gesprek over het verduurzamen van zijn huis dat is gebouwd rond 1950.

  • Groot onderhoud aan bruggen en kade in Hasselt

    De gemeente Zwartewaterland voert groot onderhoud uit aan de bruggen in de grachten van Hasselt. De Sluisbrug krijgt een nieuw valdek. Voor de Verlaatsbrug moet de poort worden vervangen. Uit veiligheid wordt de Verlaatsbrug voorlopig niet geopend voor vaarverkeer.

  • Regio IJsselland vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen

    Zaterdag 25 november start Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Zwartewaterland en de andere gemeenten binnen de regio IJsselland steunen deze campagne. Het thema dit jaar is ‘Veilig, overal en altijd'.