• Online informatieavond over warmtepompen

  Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een hybride warmtepomp. U bespaart daarmee op uw stookkosten. Wat de mogelijkheden en kosten voor u zijn, hoort u tijdens de online informatieavond op dinsdag 10 mei van 20.00 tot 21.00 uur.

 • Doe mee aan de Overijsselse praktijktest van CoronaMelder

  Het coronavirus is er nog steeds, ook in Overijssel. Om de kans op verspreiding te beperken, start 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder. Als Overijsselaar kun je meedoen aan de praktijktest. Ga naar de appstore op je telefoon, download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt.

 • GGD sluit tijdelijke testlocatie in Genemuiden

  De tijdelijke testlocaties in Genemuiden en Staphorst sluiten per 27 april. “Het testbeleid is per 11 april aangepast en zelftesten is de norm geworden. Daardoor gaan we minder testen uitvoeren,” licht Bart Goldsteen (Projectleider testen GGD IJsselland) toe. Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Dat kan bij één van de andere testlocaties die open blijven in regio IJsselland.

 • Eénmalige energietoeslag 2022 voor minima-huishoudens

  Huishoudens met een laag inkomen en klein vermogen kunnen een eenmalige energietoeslag 2022 krijgen. “Daarmee komen we financieel kwetsbare inwoners met een hogere energierekening tegemoet”, zegt wethouder Gerrit Knol. De toeslag aanvragen kan van 2 mei 2022 tot 1 februari 2023.

 • Wethouder Knol zet Fay en Storm in het zonnetje

  Wethouder Gerrit Knol heeft Fay en Storm Boxum gefeliciteerd met hun recente zwemprestaties. De twee zwemmers uit Zwartsluis gooiden afgelopen december hoge ogen tijdens het Nederlands kampioenschap in Eindhoven. Op het gemeentehuis ontvingen zij vandaag uit handen van wethouder Knol een presentje. "Elke sport heeft voorbeeldfiguren nodig. Wat mij betreft zijn jullie die vaandeldragers", aldus de wethouder.

RSS feed