• Regio IJsselland vraagt aandacht voor geweld tegen vrouwen

    Zaterdag 25 november start Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Zwartewaterland en de andere gemeenten binnen de regio IJsselland steunen deze campagne. Het thema dit jaar is ‘Veilig, overal en altijd'.

  • Gemeentepolis: goed verzekerd voor minder geld

    Inwoners met een laag inkomen kunnen tot 1 januari 2024 de Gemeentepolis aanvragen. De Gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering van de gemeente Zwartewaterland en Zilveren Kruis. Dit is een goede verzekering voor minder geld, omdat de gemeente meebetaalt.

  • Gemeente Zwartewaterland gaat voor vertrouwde dienstverlening

    Menselijk, verbindend, eenvoudig en zorgvuldig. Met die uitgangspunten wil de gemeente Zwartewaterland haar dienstverlening doorontwikkelen. Hoe dat moet gebeuren, heeft de gemeente vastgelegd in een visie op dienstverlening. Het college van B&W legt de visie nog ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad. "De uitgangspunten uit de visie laten zien wie wij zijn als dienstverlener, waarvoor we staan en waarnaar we streven", aldus wethouder Maarten Slingerland.

  • 'Van windkracht 5 kan ik genieten'

    Er staat een flinke wind als Aat Pierik terugblikt op het eerste jaar dat zijn windmolen op het erf staat. "Als boer keek ik natuurlijk altijd al naar de weersverwachtingen, maar ik heb de factor wind nog nooit zo goed in de gaten gehouden als nu", lacht Aat. "Zoveel wind, dat is genieten. Dat is natuurlijk ook waar de erfmolen voor bedoeld is. Té veel wind is trouwens niet altijd goed. De wieken kunnen dan gaan draaien zodat ze niet de volle wind pakken."

  • Verkeershinder door onderhoud aan de Verkavelingsweg

    De Verkavelingsweg in Hasselt is op maandag 27 november in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. De gemeente Zwartewaterland laat tussen 27 en 29 november onderhoud uitvoeren aan de weg. Verkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid.