Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Zwartewaterland heeft financiën op orde

  Na een financieel moeilijke periode heeft Zwartewaterland het huishoudboekje op orde. De gemeente eindigde vorig jaar € 2 miljoen in de plus en ligt voor 2021 op koers. Ook voor de periode tot 2025 is de verwachting positief. "Dat gaan onze bewoners merken'', zegt wethouder Maarten Slingerland. ''We kunnen de zwembaden open houden en de rioolheffing structureel verlagen.''

 • André van Duin en Janny van der Heijden brengen Hasselt op landelijke televisie

  André van Duin en Janny van der Heijden bezochten afgelopen zaterdag Hasselt. Zij voeren door de wateren in en rond onze mooie Hanzestad om opnamen te maken voor het Max-programma Denkend aan Holland. “Dit is goede reclame”, zegt burgemeester Eddy Bilder. “Zo kan heel Nederland zien hoe fraai en levendig Hasselt is.”

 • Gemeente Zwartewaterland zoekt eigenaar blauwe Mercedes

  Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en art. 170 van de Wegenverkeerswet gebruik hebben gemaakt van hun bevoegdheid tot het wegslepen van het volgende voertuig:
  • een auto, blauwe Mercedes,
  • met het (doorvoer)kenteken 57-FR-JX

 • Prinses Julianastraat Genemuiden vanaf 14 juni twee weken dicht

  In opdracht van Gemeente Zwartewaterland gaat Van Dalfsen Infra onderhoudswerkzaamheden aan de rijbaan uitvoeren in de Prinses Julianastraat. Het betreft het gedeelte tussen de M.G. Simondsstraat en de Nieuwstraat. Hierdoor is de Prinses Julianastraat met ingang van 14 juni twee weken dicht. Verkeer wordt omgeleid. De Steenpoort blijft bereikbaar.

 • Traktaat: 'Zwartewaterland is voorbeeld voor andere gemeenten'

  De eeuwenoude Moderne Devotie bevat een aantal belangrijke lessen voor de manier waarop we nu mensen helpen, zegt Mink de Vries. Hij overhandigde vandaag zijn traktaat ‘Thomas a Kempis over het Sociaal Domein’ aan het gemeentebestuur. ‘Zwartewaterland is een voorbeeld voor andere gemeenten’, aldus de schrijver.

 • Regio Zwolle biedt zich aan als dé experimenteerregio voor Nederland

  'Regio Zwolle zoekt een ministersploeg die met ons samen wil werken aan de brede welvaart van Nederland. Vanuit een nieuw regeerakkoord met oog en oor voor de regio. Een kabinet die het aandurft landelijk beleid toe te spitsen op regionale verschillen. Om meer impact te maken in het belang van inwoners en ondernemers.' Zo staat te lezen in het kabinetsaanbod dat Regio Zwolle heeft aangeboden aan de informateur Mariette Hamer en de fractievoorzitters. Het is voor het eerst dat Regio Zwolle een kabinetsaanbod heeft opgesteld met wat de regio biedt en vraagt aan Den Haag. Uniek is ook de korte video met ‘spoken word’ dat de grote verscheidenheid en onderscheidende kracht van de regio benadrukt.

 • Waterschap controleert waterkwaliteit vanwege latex lekkage in Hasselt

  Het waterschap controleert dit weekend de waterkwaliteit in de wetering tussen Hasselt en Nieuwe Wetering. Bij Condor Carpets in Hasselt lekte het afgelopen weekend latex de bergingsvijver van het bedrijf in. Deze vijver staat in verbinding met het watersysteem van het waterschap. In het water is een witte waas te zien.

 • Gemeente Zwartewaterland gaat ligplaatsen haven Genemuiden controleren

  De wachtlijst voor een ligplaats in de haven van Genemuiden wordt steeds langer. We willen voorkomen dat ligplaatsen verhuurd worden, maar niet gebruikt. Daarom gaat de gemeente begin juni controleren of de verhuurde plekken worden ingenomen door de huurder.

 • Monumentale schooltje in Genne verkocht

  Het monumentale schooltje in Genne is verkocht. Gister ondertekende de familie Van Eerde – Bohorie het koopcontract. Zij gaan hier wonen en een bed & breakfast runnen. ‘Hiermee krijgt het mooie schooltje weer een passende invulling en houden we Genne en het buitengebied leefbaar’, zegt wethouder Maarten Slingerland.

 • Gemeente vraagt mening inwoners over verkeer en vervoer in Zwartewaterland

  Zijn er verkeersknelpunten in uw wijk of kern? Wat vindt u van de huidige voorzieningen voor de auto, fiets of het openbaar vervoer? Vanaf woensdag 19 mei kunnen inwoners via een enquête hun mening geven over verkeer en vervoer in Zwartewaterland. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt voor een actualisatie van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoer Plan (GVVP). Wethouder Maarten Slingerland: “Inwoners hebben een goed beeld van de verkeersknelpunten en de huidige voorzieningen op het gebied van verkeer in hun kern of in het buitengebied. Ik roep dan ook alle inwoners op om de enquête in te vullen. Dit kan tot en met vrijdag 4 juni 2021.”

 • Gratis training “grip op verwardheid” voor inwoners

  Marijke is nogal veranderd de laatste tijd. Ze lijkt somberder en vermijdt steeds vaker het contact met andere mensen. Als je met haar spreekt lijkt ze snel afgeleid. Het valt je wel op, maar wat kun je doen? Maak je je zorgen om iemand, maar weet je niet hoe je het gesprek aan moet gaan? Heb je in je omgeving, je buurt, vriendenkring of in je familie met deze situaties te maken? En vind je het lastig om daar goed op te reageren? Meld je dan aan voor de training “grip op verwardheid."

 • Pilot openstelling schoolplein Maarten Lutherschool Genemuiden

  Tot 1 juli 2021 is het plein van de Maarten Lutherschool buiten de schooltijden open om te spelen. De Maarten Lutherschool en de gemeente Zwartewaterland hebben tot deze proef besloten omdat er weinig speelmogelijkheden zijn in de kern van Genemuiden en Genemuiden Noordoost. De huizen zijn dicht op elkaar gebouwd en de straten smal met geparkeerde auto’s. Na deze periode kijken gemeente, de Maarten Lutherschool en de buurt of het schoolplein permanent open kan blijven. Wethouder Maarten Slingerland: “Ik ben erg blij met de samenwerking met de Maarten Lutherschool. Ik hoop dat kinderen uit de buurt, en ook hun (groot)ouders veel plezier beleven aan de extra speel- en beweegruimte.”

 • Wethouder Slingerland zet eerste schop in de grond in Hasselt

  De aanleg van het glasvezelnetwerk in Hasselt is definitief gestart. Vandaag hebben wethouder Maarten Slingerland en RENDO Fiber-directeur Bert Vos samen een eerste schop in de grond gezet. “Hiermee maken we Hasselt en onze gemeente weer een stukje aantrekkelijker voor wonen en werken’, zegt wethouder Maarten Slingerland.

 • Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag

  Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) en op Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Online webinar verduurzamen woning op 18 mei

  Afgelopen winter kon het erg koud zijn en werd er hard gestookt om de woning comfortabel en warm te krijgen. Met als gevolg een hoge energierekening en CO2-uitstoot. De meeste woningen kunnen flink verbeterd worden met bijvoorbeeld isolatie en slim verwarmen. De gemeente Zwartewaterland helpt woningeigenaren daarmee graag op weg, in samenwerking met DCZ Duurzaam Wonen en Energiek Zwartewaterland.

RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?