• Plan voor een gezonde regio opgeleverd

    Zwartewaterland en zeven andere regiogemeenten, Zilveren Kruis en zorg- en welzijnsorganisaties leverden onlangs een gezamenlijk regioplan op. Hierin staan maatregelen om de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Als de colleges van B&W van de gemeenten akkoord gaan, voeren de partijen dit regioplan de komende jaren uit.

  • Cursus Positief Opvoeden van pubers gaat deze maand weer van start

    De cursus Positief Opvoeden gaat deze maand weer van start. Ouders van pubers kunnen zich opgeven voor vier sessies en een slotavond. De cursus helpt ouders om opvoeden gemakkelijker te maken en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

  • Inzameling van kerstbomen op 4 januari

    Inwoners kunnen op donderdag 4 januari 2024 op een aantal plekken in de gemeente hun kerstboom inleveren. Kinderen ontvangen voor elke kerstboom die zij inleveren € 0,50.

  • Hoogwater in Zwartewaterland blijft beheersbaar

    Een westenwind en nieuwe neerslag zorgt voor een kleine verhoging van de waterstand. Het waterpeil kan dit weekeinde daardoor zo'n 15 centimeter stijgen. We verwachten dat dit niet voor nieuwe problemen gaat zorgen.

  • Gemeente verleent omgevingsvergunning asfaltcentrale Hasselt

    De gemeente heeft vorige week de omgevingsvergunning verleend aan Menginstallatie Overijssel BV (Schagen) in Hasselt. Omdat de vergunning voor de asfaltcentrale dateerde uit 1998 heeft de gemeente het bedrijf gevraagd om een aanvraag voor een nieuwe vergunning te doen. Deze is nu verleend. Wel zijn hierbij maatwerkvoorschriften vastgesteld.