Lees hier de nieuws- en persberichten van de gemeente Zwartewaterland

 • Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.
 • Martien van der Knijff (1963) bespeelt 30 jaar het carillon van Hasselt. Om dit te vieren geeft hij komende zaterdag een jubileumconcert met nieuwe melodieën. Wethouder Gerrit Knol biedt de stadsbeiaardier een aardigheidje aan als dank voor zijn werk. Coronaveilig natuurlijk.
 • Alle inwoners met een bijstandsuitkering en klanten van de voedselbank krijgen gratis mondkapjes van de gemeente Zwartewaterland. ‘Zo’n mondkapje is toch weer een extra uitgave’, zegt wethouder Gerrit Knol. ‘Die drempel willen we wegnemen, zodat we samen het coronavirus zo effectief mogelijk bestrijden.’
 • Alle pleegouders in Zwartewaterland ontvangen vandaag, in de Week van de Pleegzorg een taart van de gemeente. ‘Als blijk van waardering voor hun hartverwarmende inzet voor kwetsbare kinderen’, legt wethouder Maarten Slingerland uit.
 • Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Dit jaar kunt u van 7 november tot 15 december in contact komen met deze huiseigenaren. Via een videoverbinding laten huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via www.duurzamehuizenroute.nl.
 • KWS infra BV voert in opdracht van de provincie Overijssel groot onderhoud uit aan de N331/N334 in Zwartsluis. Vanaf maandag 2 november tot en met vrijdag 20 november worden de werkzaamheden uitgevoerd op de N334, vanaf de kruising Het Singel – Buitenkwartier – Nieuweweg, tot de kruising Het Singel – Berkenlaan – Schoolstraat.
 • Zwartewaterland gaat de toenemende eenzaamheid onder ouderen harder aanpakken. Wethouder Gerrit Knol zette daarom zijn handtekening onder het landelijke actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. ‘Dit sluit goed aan bij bestaande programma’s in de gemeente’, aldus de wethouder.
 • Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft dinsdag 13 oktober besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving.
 • De gemeente Zwartewaterland blijft ook in 2021 financieel gezond en investeren in schoolgebouwen, cultuur voor iedereen en aantrekkelijke leefomgeving. Het college van burgemeester en wethouders weet ondanks deze onzekere tijd de woonlasten laag te houden.
 • Op woensdag 14 oktober 2020 treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking.
 • Dit najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland op drie zaterdagen gratis grof tuinafval inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 24 oktober 2020.
 • KWS Infra BV voert in opdracht van de provincie Overijssel groot onderhoud uit aan de N331/N334 bij Zwartsluis. De werkzaamheden vinden plaats in de avond en nacht van maandag 12 oktober 2020 vanaf 19.00 tot uiterlijk 07.00 uur de volgende ochtend tot uiterlijk 18 december 2020. Op de vrijdagavond, zaterdagavond en zondagavond zijn er geen werkzaamheden.
 • Deze week plaatst de gemeente Zwartewaterland op verschillende locaties bladkorven. Deze bladkorven zijn bedoeld voor het opruimen van bladafval afkomstig uit openbaar gebied.
 • In 2018 werd de eerste editie van het Beursplein Zwartewaterland gehouden. De tweede editie van het Beursplein stond in maart 2020 gepland. Vanwege het coronavirus kon het beursplein niet doorgaan. Het Beursplein werd verplaatst naar het najaar van 2020. Gezien de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, is besloten om het Beursplein 2020 te verschuiven naar 2021.​​​​​​​
RSS feed

Heeft u gevonden wat u zocht?