• Zandzakken tegen wateroverlast industrieterrein Hasselt

    Het water in heel Nederland blijft stijgen. De afgelopen dagen is opnieuw veel regen gevallen. Ook in Zwartewaterland zorgt dit voor ondergelopen weilanden en straten. In sommige gevallen met ernstige wateroverlast tot gevolg. Zoals op het industrieterrein in Hasselt. Samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta zetten we ons dagelijks, overdag en in de avond, in om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

  • Hoge staat van paraatheid door hoge waterstanden

    Door de vele regen van de afgelopen periode en een harde westenwind als gevolg van storm Pia staat het water in Zwartewaterland op dit moment extreem hoog. De gemeente Zwartewaterland, het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat staan daarom paraat.

  • Zwartewaterland sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

    De gemeente Zwartewaterland heeft zich aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem. Hiervoor ondertekenden burgemeester Bilder en Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem maandag 18 december een samenwerkingsovereenkomst. Anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem komen hierdoor vanaf nu ook terecht bij de gemeente.

  • Carbidschieten op Havenplein op 30 december

    Het traditionele carbidschieten op het Havenplein in Genemuiden vindt dit jaar niet plaats op 31 december, maar op zaterdag 30 december tussen 12.30 en 16.00 uur. Vanwege het carbidschieten is parkeren op het Havenplein op deze dag niet mogelijk tussen 08.00 en 19.00 uur.

  • Gemeente komt met nog een regeling voor starters op de woningmarkt

    Starters hebben moeite om een betaalbare woning te vinden. Daarom zet de gemeente een volgende stap in de ontwikkeling van een starterspakket. Naast de starterslening is er nu ook Koopstart. Ontwikkelaars kunnen woningen tot € 355.000 met Koopstart aanbieden waardoor woningen voor starters beter betaalbaar zijn.