• Gemeente verleent omgevingsvergunning asfaltcentrale Hasselt

    De gemeente heeft vorige week de omgevingsvergunning verleend aan Menginstallatie Overijssel BV (Schagen) in Hasselt. Omdat de vergunning voor de asfaltcentrale dateerde uit 1998 heeft de gemeente het bedrijf gevraagd om een aanvraag voor een nieuwe vergunning te doen. Deze is nu verleend. Wel zijn hierbij maatwerkvoorschriften vastgesteld.  

  • Waterpeil in Zwartewaterland zakt verder

    De daling van het waterpeil in Zwartewaterland zet naar verwachting ook de komende dagen door. De situatie rondom het hoogwater is daarmee beheersbaar.

  • Carbidschieten op Havenplein op 30 december

    Het traditionele carbidschieten op het Havenplein in Genemuiden vindt dit jaar niet plaats op 31 december, maar op zaterdag 30 december tussen 12.30 en 16.00 uur. Vanwege het carbidschieten is parkeren op het Havenplein op deze dag niet mogelijk tussen 08.00 en 19.00 uur.

  • Situatie hoogwater op dit moment onder controle

    Door de hoge waterstanden hebben we in Zwartewaterland in de aanloop naar en tijdens de kerstdagen veel maatregelen getroffen. We hebben de situatie rondom het hoogwater daardoor op dit moment onder controle. Alertheid blijft van belang. Ook voor inwoners. Door de hoge grondwaterstand staan straten, fiets- en wandelpaden onder water.

  • Maatregelen hebben effect, gemeente blijft alert op hoogwater

    Het water in onze gemeente staat door de extreme neerslag nog steeds zeer hoog. Door de vele maatregelen die we de afgelopen dagen hebben genomen tegen het hoogwater, hebben we de situatie op dit moment onder controle. We blijven alert op veranderende situaties en de gevolgen van de neerslag voor de leefomgeving.