• Gevoelens van eenzaamheid? In Zwartewaterland is een uitgebreid hulpaanbod

    Eenzaamheid komt vaker voor dan u denkt. Heeft u zelf te maken met eenzaamheidsgevoelens? Kijk hieronder voor activiteiten in Zwartewaterland. Een kleine stap kan het verschil maken.

  • Samen wandelen in Hasselt? Meld je aan!

    Samen ’s avonds een ommetje maken in Hasselt? Dat kan! Ria Smalbrugge heeft een wandelroute met opstappunten in haar woonplaats gemaakt. Het werkt als een buslijn met halteplaatsen: op vast tijden en vaste plekken kunt u op- en afstappen. Bijvoorbeeld in de buurt van uw woning. De route is 5 km. Meedoen? Sluit gewoon aan of meld u aan voor de Whatsapp-wandelgroep op 06-33 13 99 33.

  • Inwoners vergroenen Zwartewaterland

    Zwartewaterland is zo’n 35 nieuwe geveltuintjes rijker. Bewoners van straten in Genemuiden en Hasselt gingen zaterdag 21 oktober samen aan de slag om hun straat te vergroenen. Dat deden zij in het kader van het NK Tegelwippen. Wethouder Maarten Slingerland is erg tevreden over de initiatieven: “Samen maken we Zwartewaterland klimaatbestendig. En zorgen we voor een fijne plek om te wonen. Nu, maar ook in de toekomst.”

  • Start aanleg van pumptrackbaan op 30 oktober

    Crossen, skaten, skeeleren, steppen. Straks kan jong en oud naar hartenlust racen over de nieuwe pumptrackbaan in Hasselt. Wethouder Maarten Slingerland en initiatiefnemers Lisanne Mellema, Remco Faber en Bert IJzerman voerden vrijdag 20 oktober de starthandeling uit voor de aanleg van deze baan. "Inwoners kijken al lang uit naar de komst van de pumptrackbaan. Ik ben daarom blij dat de baan er nu eindelijk komt", aldus wethouder Maarten Slingerland.

  • Inwoners geven sociale dienstverlening van de gemeente een ruime voldoende

    Inwoners van Zwartewaterland zijn tevreden over de dienstverlening van de gemeente rond de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Zij geven de gemeente ruime voldoendes, zo blijkt uit clienttevredenheidsonderzoeken. Ook geven zij een aantal verbeterpunten aan. “Daarmee gaan we vanzelfsprekend aan de slag, zodat we volgend jaar een nog betere waardering krijgen”, zegt wethouder Jan van der Poel.