Wat is het?

Alle huishoudens in Zwartewaterland betalen het vastrecht afvalstoffenheffing. Dit is een vergoeding voor de kosten van het inzamelen en verwerken van het huishoudelijk afval. U betaalt de afvalstoffenheffing via de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing.

Daarnaast betaalt u voor het aanbieden van het restafval. Voor iedere aanbieding/lediging van de restafvalcontainer (buitengebied) of bij de ondergrondse verzamelcontainer. 
 

Hoe werkt het?

Als u in Zwartewaterland blijft wonen blijft de afvalstoffenheffing gelijk. Behalve als u bij iemand gaat inwonen die al afvalstoffenheffing betaalt. Dan verminderen we uw belasting voor de overgebleven maanden. Gaat u verhuizen naar een andere gemeente? Dan krijgt u het geld over de maanden dat u niet meer in Zwartewaterland woont automatisch terug.

Blokkeren afvalcontainers en afvalpasje ondergrondse verzamelcontainer

Als een woning leeg staat en er niemand staat ingeschreven op dat adres, worden de afvalcontainers en het pasje voor de ondergrondse verzamelcontainer geblokkeerd. Het is dan niet mogelijk om de afvalcontainers en restafval aan te bieden. Wilt u wel afval aanbieden en de afvalcontainers leeg laten maken? Neem dan contact op met het team Belastingen via telefoonnummer 14 038.

Omwisselen, schade of extra container aanvragen

Informatie over het omwisselen van een container, een extra container of schade aan een container

Afvalpasje ondergrondse verzamelcontainer aanvragen

Informatie over het aanvragen van een pasje.

Bezwaar? Bel ons!

Bent u het niet eens met de aanslag? Onze medewerkers Belastingen leggen u graag uit hoe de aanslag tot stand is gekomen. Als blijkt dat de aanslag niet klopt, wordt dit voor u aangepast. Neem contact op met het team Belastingen via telefoonnummer 14 038. Bent u het na het gesprek met de medewerker nog niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken.

Wat kost het?

Het vastrecht voor een (zelfstandig) huishouden is € 182,00 per jaar in 2022. Daarnaast is de belasting per aanbieding:

Aanbod afvalTarief 2022
Ondergrondse container per aanbieding (max 40 liter)        € 1,80
Restafval container 240 liter      € 10,60
Restafval container 140 liter        € 6,50
Tuinafval (gft) containerGratis
PMD container Gratis
Oud papierGratis


Bekijk de verordening afvalstoffenheffing 2022 of via https://www.zwartewaterland.nl/verordeningen

Milieustraat

De tarieven van de Milieustraat staan op de website van ROVA.

Heeft u gevonden wat u zocht?