Wat is het?

ROVA haalt nuttige grondstoffen, zoals plastic, oud papier en gft, bij u thuis op. U heeft een groene container voor groente- fruit en tuinafval (gft), een grijze container met oranje deksel voor kunststofverpakkingen, drankenkartons en blik (PMD) en een blauwe container voor oud papier. Het restafval dat overblijft brengt u naar een ondergrondse container.

Restafval in ondergrondse container

Alle huishoudens in de kernen hebben een pasje voor een ondergrondse container. Huishoudens in het buitengebied hebben een grijze container voor restafval.

Wat moet ik in welke container gooien?

Contactgegevens ROVA

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van ROVA, T 038-427 37 77 of ga naar het contactformulier

Ga naar de website van ROVA

Wat kost het?

Tarieven lediging

Klikt u hier door naar Afvalstoffenheffing

Schade aan containers

Beschadiging of verdwijning is voor eigen rekening, tenzij u kunt aantonen dat het buiten uw schuld is gebeurd. Neem bij beschadiging of verdwijning contact op met ROVA.

Hoe werkt het?

Omwisselen containers na verhuizing

De containers horen bij het huis. Laat ze dus leeg en schoon achter als u verhuist. Bent u verhuisd en wilt u een grotere of kleinere container dan bij het huis staat? Dan kunt u binnen drie maanden na de verhuizing gratis uw container(s) wisselen. Neem hiervoor contact op met ROVA.

Extra container

In sommige gevallen is het mogelijk een extra container te krijgen:

  • Bestaat uw huishouden uit 6 personen of meer? U kunt dan een extra container voor kunststof verpakkingen, drankenkartons en blik aanvragen.
  • Een extra container voor groenafval kunt u aanvragen als u een tuin heeft van meer dan 200 m2 én thuis composteren vanwege ziekte of leeftijd niet mogelijk is.

In beide gevallen geldt dat u al een container van 240 liter moet hebben. De inhoudsmaat van de extra container is 240 liter. Kosten voor het uitzetten van de extra containers worden rechtstreeks verrekend tussen de aanvrager en ROVA.

Heeft u gevonden wat u zocht?