Wat is het?

Op de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen en WOZ-beschikking vindt u (indien van toepassing): de WOZ-waarde, de onroerendezaakbelastingen (OZB), de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en eventueel de hondenbelasting. Op het aanslagbiljet vindt u ook de afrekeningen van uw aanbiedingen restafval over het voorgaande jaar. U ontvangt de aanslag eind januari.

Goed om te weten

  • Eigenaren en huurders van een woning/niet-woning krijgen een WOZ-beschikking
  • De huurders van een woning krijgen geen aanslag onroerendezaakbelastingen, huurders van niet-woningen wel.
  • De gemeente betaalt met de gemeentelijke belastingen bijvoorbeeld ophalen van het huisvuil en onderhoud van het riool, wegen, straatverlichting, sportaccommodaties en allerlei soorten van zorg. Door belasting te betalen, levert u als inwoner of ondernemer in Zwartewaterland een bijdrage.

Aanslag bekijken

De aanslag valt eind januari 2020 bij u op de deurmat. Ontvangt u de aanslag liever digitaal? Dat kan via de digitale Berichtenbox van MijnOverheid

Wanneer de aanslagen zijn verstuurd kunt u deze ook inzien via onze website (met DigiD).

Aanslag digitaal bekijken

Kopie aanslag opvragen

Heeft u liever een kopie op papier? Bel dan met het team belastingen via telefoonnummer 14 038.

Betaling

  • U kunt een machtiging automatische incasso afgeven. De bedragen worden in 10 termijnen afgeschreven.
  • U kunt de aanslag betalen via een overschrijvingsformulier of internetbankieren. U moet het bedrag voor de aangegeven vervaldatum voldoen. Voor een goede verwerking is het belangrijk dat u het aanslagnummer vermeldt in de omschrijving bij de betaling. U betaalt in twee termijnen.

Bezwaar

Bent u het niet eens met de aanslag? Onze medewerkers Belastingen leggen u graag uit hoe de aanslag tot stand is gekomen. Als blijkt dat de aanslag niet klopt, wordt dit voor u aangepast. Neem contact op met het team Belastingen via telefoonnummer 14 038. Bent u het na het gesprek met de medewerker nog niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken.

Kwijtschelding

U kunt kwijtschelding aanvragen als u vanwege een laag inkomen de aanslagen niet kunt betalen.

Heeft u gevonden wat u zocht?