Vraagt u een omgevingsvergunning aan? Laat uw conceptaanvraag vooraf door ons beoordelen. Wij toetsen dan uw aanvraag voordat u deze definitief indient. Voor dit vooroverleg betaalt u kosten.

Het vooroverleg doet u voordat u de formele aanvraag voor een omgevingsvergunning indient. Tijdens het vooroverleg toetsen we samen of uw plannen haalbaar zijn. 

Aanvragen

Een vooroverleg vraagt u online aan in het Omgevingsloket Online. U logt in op het Omgevingsloket Online(externe link) met uw DigiD.

U kiest bij het indienen van uw aanvraag of melding voor de optie 'Vooroverleg'. Wij krijgen dan toegang tot uw conceptaanvraag. Zo kunnen we meekijken met uw aanvraag. We kunnen uw aanvraag niet wijzigen.

Wilt u een vooroverleg schriftelijk aanvragen? Download dan het formulier onderaan de pagina.

Afhandeling

Hebben wij uw vraag voor een vooroverleg ontvangen? Dan toetsen wij uw conceptaanvraag voor een omgevingsvergunning aan het bestemmingsplan en welstandsbeleid. Wij informeren u schriftelijk over de uitkomsten. Blijkt uw verzoek haalbaar? Dan vraagt u daarna een omgevingsvergunning aan.

Kosten

Voor een vooroverleg betaalt u kosten. Dit heet leges. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt af van uw aanvraag. U bekijkt de actuele tarieven in de Verordening op de heffing en de invordering van leges.

Zoeken naar verordeningen