Ontvangt u mantelzorg? Dan kunt u een mantelzorgcompliment aanvragen voor uw mantelzorger(s). Het compliment kost u niets. U kunt het mantelzorgcompliment weer aanvragen in september 2024. Het is niet meer mogelijk om het Mantelzorgcompliment 2023 aan te vragen. 

Wat is een mantelzorger?

Een mantelzorger is iemand die vrijwillig en onbetaald voor u zorgt. Meestal is dit een vriend, buur of familielid. De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers en deelt daarom ieder jaar mantelzorgcomplimenten uit.

Wat is het mantelzorgcompliment?

De gemeente Zwartewaterland is blij met de inzet van mantelzorgers. Daarom geven wij mantelzorgers in onze gemeente een mantelzorgcompliment. Meestal bestaat het compliment uit tegoedbonnen die bij lokale winkeliers in Hasselt, Zwartsluis of Genemuiden besteed kunnen worden. De persoon die de mantelzorg ontvangt, kan het mantelzorgcompliment aanvragen. 

Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland beoordeelt uw aanvraag en verstrekt het compliment. Een mantelzorger heeft recht op één compliment per jaar. Dezelfde persoon kan dus niet in 1 jaar van verschillende cliënten een compliment ontvangen.

Heeft u vragen over het mantelzorgcompliment? Bel dan Lia Ruitenberg van Steunpunt Mantelzorg op 06-130 149 55.

Mantelzorgondersteuning

Heeft u vragen over mantelzorgondersteuning, klik dan hier of bel Lia Ruitenberg van Steunpunt Mantelzorg op 06-130 149 55.