Verleent u langdurig en onbetaald zorg aan een familielid, vriend of buur? Dan kunt u hulp en ondersteuning krijgen. Krijgt u mantelzorg? Dan kunt als waardering voor uw mantelzorger een mantelzorgcompliment aanvragen.  

Ondersteunende organisaties

Wist u dat u hulp en ondersteuning kunt krijgen bij mantelzorg? Bijvoorbeeld bij het Steunpunt Mantelzorg. Voor jonge mantelzorgers is er ook Fun & Forget.

Steunpunt Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg biedt:

  • Een luisterend oor voor mantelzorgers van alle leeftijden;
  • Praktische ondersteuning door bemiddeling en advisering;
  • Mogelijkheden om in contact te komen met andere mantelzorgers;
  • Onafhankelijk advies op het gebied van wonen, zorg en welzijn;
  • Belangenbehartiging van mantelzorgers;
  • Hulpverlening door inzetten van zorgvrijwilligers.

Contact

Steunpunt Mantelzorg
Karel Doormanstraat 30 (Teeuwland)
8061JR Hasselt
06 13014955

Fun & Forget

Soms komen kinderen door zorgen thuis onbedoeld op de tweede plek. Bijvoorbeeld bij gezondheids- of psychische problemen van een ouder, broer of zus. Of door financiële zorgen in het gezin. Fun  & Forget biedt deze kinderen tussen 6 en 18 jaar leuke activiteiten om lekker te ontspannen.

Meer info

www.bewegeninzwartewaterland.nl(externe link)
m.jansen@zwartewaterland.nl
06 - 30 40 85 76

Mantelzorgcompliment

De gemeente Zwartewaterland waardeert uw inzet en zorg voor een ander. Daarom kunt u als mantelzorger elk jaar de Mantelzorgcompliment krijgen. Dit keer is het Mantelzorgcompliment in de vorm van tegoedbonnen van lokale winkeliers. Het Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland beoordeelt uw aanvraag en verstrekt het compliment. Een mantelzorger heeft recht op één compliment per jaar. Dezelfde persoon kan dus niet in 1 jaar van verschillende cliënten een compliment ontvangen.

De complimenten bestaan uit de volgende bedragen:

  • 6 tot 12 jarige mantelzorgers: € 25,-- per persoon
  • 12 tot 18 jarige mantelzorgers: € 50,-- per persoon
  • 18 jaar en ouder: € 100,-- per persoon

Toetsdatum leeftijd is 1 november.

Mantelzorgcompliment 2022 

U kunt het Mantelzorgcompliment 2022 aanvragen tot 1 december 2022. Dit kunt u doen met onderstaande online formulier. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u helemaal onderaan deze pagina een formulier invullen. Dit formulier kunt u vervolgens uitprinten en opsturen naar de gemeente. Het aanvraagformulier ligt ook bij de balie van het gemeentehuis aan de Telvorenstraat 2 in Hasselt, bij de Schans in Zwartsluis, De Meente in Genemuiden, Teeuwland in Hasselt en bij de bibliotheken. Het Steunpunt Mantelzorg verzorgt de beoordeling en verstrekking.

Aanvragen met DigiD

Invullen, printen en opsturen