Elektrische auto's worden steeds populairder. Om duurzaam rijden te stimuleren plaatst de gemeente Zwartewaterland op verschillende locaties openbare laadpalen. Hiervoor werken we samen met de provincie Overijssel en Vattenfall InCharge.

Laadpaal aanvragen

Als u in de gemeente Zwartewaterland woont en op eigen terrein geen parkeermogelijkheid heeft, kunt u een elektrische laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Iedere bewoner of bezoeker mag bij de paal laden.

Vraag een laadpaal aan

Kijk op de website van Vattenfall InCharge voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte.

Laadpas aanvragen 

Om de laadpalen te kunnen gebruiken heeft u een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland.

Vraag een laadpas aan

Locaties

Kijk waar laadpalen staan op www.oplaadpalen.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van waar nieuwe laadpalen worden geplaatst? Neem dan een abonnement op de officiële bekendmakingen op overheid.nl. De verkeersbesluiten om een parkeerplek aan te wijzen voor opladen, worden daar gepubliceerd. Daarnaast plaatsen wij borden op de beoogde locaties.

Download de app

Veelgestelde vragen over openbare laadpalen

Is er nog iets niet duidelijk? Raadpleeg onze

Veelgestelde vragen over openbare laadpalen

Wilt u meer weten?

In onze laadvisie vindt u meer informatie over de strategie en het plaatsingsbeleid voor de laadinfrastructuur in onze gemeente.

Bekijk de laadvisie
 

Contact

Neem voor meer informatie contact op via het e-mailadres verkeer@zwartewaterland.nl.
 

afbeelding Openbare laadpaal Oosterkaai Genemuiden