Wat is het?

Als u een object op of boven de openbare grond wilt plaatsen, dan heeft u hier meestal een vergunning voor nodig. Denk hierbij aan een bouwobject, zoals een stijger, container of hoogwerker. Maar ook aan een reclamebord of het ophangen van een spandoek.

Vergunning aanvragen

U kunt de vergunning online aanvragen met het aanvraagformulier Tijdelijke inneming openbare grond. Bij uw aanvraag levert u een digitale situatieschets of foto’s van de locatie mee. We verlenen de vergunning in principe voor een periode van maximaal 1 jaar.

Kosten en termijn

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Als het een aanvraag doet voor het plaatsen van een reclamebord of een spandoek, dan toetsen wij dit aan ons reclamebeleid.

Voor de aanvraag van de vergunning betaalt u legeskosten. De kosten hiervoor vindt u in de Legesverordening Zwartewaterland 2021. Voor 2021 betaalt u €18,80 per aanvraag. Daarnaast betaalt u precariobelasting. Dit is een belasting die u betaalt voor het gebruik van openbare gemeente grond. Dit bedrag is afhankelijk van de grootte van de in te nemen grond. De tarieventabel hiervoor is te vinden in de precarioverordening 2021.
 

Wat kost het?

Heeft u gevonden wat u zocht?