Wij helpen onze inwoners om van het aardgas af te gaan. Hiervoor maken we plannen met een wijk. We starten eerst met een aantal wijken. 

Met onze inwoners maken we plannen wanneer een wijk van het aardgas kan en met welke alternatieve warmtebron. We beginnen met deze wijken:

  • Achter 't Tag
  • Barsbeek
  • Dedemsvaart-Zuid
  • Greente
  • Hasselt om de Weede

De andere wijken in Zwartewaterland komen op een later moment aan de beurt. Wilt u nu alvast starten met het verduurzamen van uw woning? Dan kan dat natuurlijk gewoon.

Stel uw vraag

Zelf aan de slag

Het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Zwartewaterland(externe link) helpt u met informatie over het verduurzamen van uw woning. Zo kunt u al een stappenplan laten maken, die gebaseerd is op uw situatie. Ook kunt u een subsidiecheck doen, berekenen hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen en nog veel meer.

Het is zeer aan te raden om eens een kijkje te nemen op het Duurzaam Bouwloket. Wilt u persoonlijk advies van medewerkers van ons Duurzaam Bouwloket? Bel naar 038 203 1072.

Doe de warmtepompcheck

Via Milieu Centraal(externe link) kunt u in 9 minuten ook een stappenplan maken voor aardgasvrij wonen. Verder kunt u een warmtepompcheck doen in 5 minuten en kunt u informatie vinden over subsidie voor isoleren. Daarnaast is er nog veel meer informatie te vinden.