De binnenstad van Hasselt moet een plek zijn waar het prettig wonen en fijn winkelen is. Daarom maken we van de Hoogstraat een straat met eenrichtingsverkeer. We richten de Hoogstraat ook opnieuw in. Op die manier kan het verkeer straks veilig doorstromen. Met voldoende ruimte voor fietsers en voetgangers.

Voor het eenrichtingsverkeer kozen we voor een route vanaf de kruising van de Hoogstraat met de Markt richting de Zwartewaterweg/Buiten de Venepoort. Deze richting sluit logischer aan op de bestaande verkeersstromen en draagt bij aan het voorkomen van sluipverkeer.

Bekijk de veelgestelde vragen

We maken een nieuwe inrichting samen met het stedenbouwkundig bureau Buro Stedenbouw uit Olst. Bij het maken van deze nieuwe inrichting kijken we naar de kansen voor parkeren, bankjes en groen. We maken een ontwerp voor een autoluwe Hoogstraat. Dat ontwerp leggen we voor aan de inwoners van het centrum.

Op de hoogte blijven?

U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrief over de Hoogstraat. Als we wat te melden hebben, versturen we deze nieuwsbrief.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief(externe link)

Klankbordgroep

Voor de herinrichting hebben we een klankbordgroep samengesteld. Deze klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiging van inwoners, ondernemers en bezoekers. Voor de klankbordgroep houden we een aantal bijeenkomsten. Zodat we rekening kunnen houden met de wensen die er zijn.