Fase 1A van Hasselt om de Weede is nagenoeg voltooid. Tijd om verder te gaan met Fase 1B. 
Ook in dit nieuwe gebied vindt u een grote diversiteit aan type woningen in een groene omgeving.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is goedgekeurd, vastgesteld en in werking getreden. Het gebied wordt energieneutraal ontwikkeld. 
Dat betekent dat de benodigde energie voor de woningen op eigen kavel/dak duurzaam wordt opgewekt. Ook de benodigde energie voor het openbaar gebied (denk aan verlichting en rioolgemalen) en elektrische auto’s moet duurzaam worden opgewekt.

Het bestemmingsplan kunt u online bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl(externe link) het planidentificatienummer is: NL.IMRO.1896.BP0081-VS01. (Kopieer het planidentificatienummer. Klik in ruimtelijkeplannen.nl op 'plannen zoeken' en plak de code in het zoekveld 'zoek op plannaam of -nummer').

31 bouwkavels

De voorbereidingen om in het voorjaar van 2023 te starten met de eerste kaveluitgifte zijn in volle gang. De kavels die als eerste worden uitgegeven bevinden zich in de twee rood omcirkelde gebieden. Het zijn in totaal 31 bouwkavels, waarvan 27 kavels voor vrijstaande woningen en 4 kavels voor twee-onder-een-kap woningen.

afbeelding plangebied met 31 bouwkavels verdeeld in:  27 kavels voor vrijstaande woningen en 4 kavels voor twee-onder-een-kap woningen
27 kavels voor vrijstaande woningen en 4 kavels voor twee-onder-een-kap woningen

Informatieavond en inschrijving voor een kavel

Zodra er meer bekend is over bijvoorbeeld kavelafmetingen, kavelprijzen en overige relevante informatie organiseren wij een informatieavond. De datum hiervoor communiceren we breed via de lokale media, de website en overige online kanalen. Na deze informatieavond start de inschrijving voor een kavel.

Heeft u interesse heeft in een woning of kavel op deze nieuwbouwlocatie? Houd dan deze pagina in de gaten. 

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Het bestemmingsplan biedt voor een deel van het plangebied ruimte voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). CPO is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouw-project. De toekomstige bewoners hebben gezamenlijk invloed op de ontwikkeling van een eigen woning.

Ook hiervoor geldt: Hou deze pagina in de gaten. Zodra hier meer informatie over is, delen we dat. 

Download

Via onderstaande link kunt u het stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitplan bekijken.

Stedenbouwkundig plan en het beeldkwaliteitplan fase 1b - Over de Weede

Fase 1b Over de Weede (maquette)

 Afbeelding van maquette van fase 1b - Over de Weede

Heeft u gevonden wat u zocht?