Stage en afstuderen

Wij investeren graag in jong talent. Je kunt bij ons meeloop- en afstudeerstages doen op elk vakgebied. Je werkt zelfstandig onder begeleiding van een professional. Je doet een praktijkervaring op en je spijkert je kennis bij. Als je bij ons stage loopt of afstudeert, mag je solliciteren op interne vacatures. En dat zijn er veel, want Zwartewaterland heeft samen met ruim twintig andere gemeenten en de provincie Overijssel een gezamenlijke interne arbeidsmarkt. 

Arbeidsvoorwaarden 

Als stagiair krijg je een vergoeding, want je doet waardevol werk voor de gemeente:

  • Mbo-studenten krijgen een stagevergoeding van € 297,31,- per maand
  • Hbo en WO studenten krijgen een stagevergoeding van € 407,17,- per maand

Dit geldt bij een volledige werkweek van 36 uur.

Werktijden

Je bepaalt jouw werktijden in overleg met de stagebegeleiders van school en de gemeente Zwartewaterland. 

Reiskostenvergoeding

Als je een studentenreisproduct (week) hebt, krijg je geen reiskostenvergoeding. Is je situatie anders? Dan krijg je een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer 2e klas. 

Begeleiding

Tijdens je stage krijg je een persoonlijke begeleider. Dit is een professional van de afdeling waar jij terechtkomt. Hij of zij begeleidt je tijdens je stage.

Traineeship

Samen met de gemeente Steenwijkerland bieden wij een traineeprogramma. Het is een tweejarig programma dat leren en werken combineert. Jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling staat centraal en daarom volgen trainees naast het werken een intensief leertraject.

Als trainee werk je steeds acht maanden aan een bepaalde klus. Na acht maanden krijg je een andere klus. Dat kan zowel bij de gemeente Zwartewaterland als Steenwijkerland zijn. Je werkt dus steeds aan andere opdrachten in verschillende vakgebieden. Zo ontstaat na twee jaar een prachtige springplank voor de rest van je carrière.

Vacatures voor trainees staan bij de andere vacatures op onze website.