Is er een ramp of crisis? Dan waarschuwt de gemeente inwoners met de sirene en NL-Alert. Ook houdt de gemeente inwoners op de hoogte via de website, Facebook en Twitter.

Wat als de sirene afgaat?

Elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur gaat de sirene af. Dit is een test. Wat als de sirene op een andere dag afgaat? Lees wat u moet doen op crisis.nl(externe link)

Alarmering en instructies via NL-alert

Bij een ramp in uw omgeving vertelt het NL-Alert(externe link) wat er aan de hand is en wat u moet doen. U ontvangt NL-Alert op uw mobiel. 

Check de risico's in uw buurt op de risicokaart Overijssel

De risicokaart laat zien welke risico's er in Overijssel zijn. In de gemeente Zwartewaterland staan onder meer de tankstations vermeld die LPG verkopen en opslaan. Ook de zwembaden en de opslaglocaties van de Nederlandse Gasunie NV staan op de kaart vermeld. De risico's in uw buurt ziet u na het invoeren van uw postcode.  

Bekijk de risicokaart(externe link)

Belangrijke telefoonnummers 

Spoed

  • Alarmnummer brandweer, politie: 112

Geen spoed

ICE: voor uw eigen veiligheid

ICE is een internationaal erkende afkorting van 'In case of emergency'. De afkorting is ICE is een internationale afkorting van 'In case of emergency'. Hulpverleners kunnen aan deze code zien we ze moeten bellen als iemand iets is overkomen.

  • Sla het telefoonnummer van de persoon die in nood moet worden gebeld op onder ICE.
  • Als je meerdere personen wilt laten bellen, voeg dan achter de afkorting ICE een 1, 2 of 3 toe.

Heeft u gevonden wat u zocht?