In onze gemeente staan openbare laadpalen. Bij deze openbare laadpalen laadt u altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens. Op deze pagina kunt u zien op welke locaties en hoe u zelf een aanvraag kunt doen.

In het Gemeentelijke Verkeer- en vervoersplan (GVVP) is één van de kapstokken om het gewenste verkeersbeleid te realiseren Duurzame mobiliteit. Eén van de ambities binnen Duurzame mobiliteit is om het laden van elektrische auto’s te faciliteren met als opgave:

'We willen bevorderen dat er in de gemeente voldoende laadpalen zijn voor het laden van elektrische auto’s om zo de verschoning van het wagenpark te stimuleren'.

Dit gaat dan over laadpalen op openbare parkeerplaatsen. Inwoners met eigen parkeerruimte worden geacht zelf te investeren in een laadvoorziening als ze een elektrische auto hebben of willen gaan kopen.

Verkeersbesluit nieuwe laadpalen

Op basis van de locaties van reeds bestaande laadpalen zijn geschikte locaties gezocht voor het plaatsen van aanvullend benodigde laadpalen. Ook van enkele inwoners zijn aanvragen ontvangen om een openbaar laadpunt te realiseren. Voor het kunnen plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte is een verkeersbesluit noodzakelijk. We bundelen in dit verkeersbesluit een aantal beoogde locaties. Via onderstaande link kunt u dit verkeersbesluit bekijken, inclusief afbeeldingen van de beoogde locaties voor de nieuwe laadpalen.

Het gaat per kern om de volgende locaties in de nabijheid van de volgende adressen: 

GenemuidenHasseltZwartsluis
Prikker 27Dr. H.A.W. v.d. Vechtlaan 108Prins Clausstraat 2a
Greenteweg 87Hoogstraat 53aBaanstraat 33
Stuivenbergstraat 84De Weedebrink 10Westeinde
(kruising met Stroombeek)
Dissel 15Ruitenstraat 29Klein Lageland 34
 Lakensnijdersgilde 93De Gele Plomp 14
  De Taanderij 15

Hiermee ontstaat voldoende laadinfrastructuur in de openbare ruimte om in de actuele laadbehoefte van 2022 te voorzien. Dit op basis van prognoses voor de toename van elektrische auto’s in onze gemeente en op basis van concrete aanvragen van enkele inwoners, die al in het bezit zijn van een elektrisch voertuig.

Heeft u bezwaren heeft tegen één van de beoogde locaties, dan geldt er een termijn van 6 weken om dat bezwaar in te dienen (zie de informatie hierover in het Verkeersbesluit).

Bekijk hier de beoogde locaties
 

Welke laadpalen worden geplaatst?

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan

Het kan gebeuren dat er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt is. De loopafstand tot een laadpaal mag maximaal 250 meter zijn. Als er binnen 250 meter geen laadpaal beschikbaar is, kunt u een laadpaal aanvragen. 

Vraag een laadpaal aan(externe link)

Dat kost u niets. U betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto.

Kijk op de website van Vattenfall InCharge(externe link) voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen 

Om de laadpalen te kunnen gebruiken heeft u een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland.

Vraag een laadpas aan(externe link)

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn verschillende apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app aan. Hierin vindt u alle openbare
laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie.

Download de app(externe link)

Veelgestelde vragen over openbare laadpalen

Is er nog iets niet duidelijk? Raadpleeg onze

Veelgestelde vragen over openbare laadpalen

Heb je gevonden wat je zocht?

afbeelding openbare laadpaal bij Havenplein Genemuiden