Wat is het?

Open data zijn openbare gegevens die gratis voor iedereen beschikbaar zijn. Voorbeelden van open data zijn gegevens over strooiroutes, bomen en openbare verlichting. De gegevens zijn kunt u gebruiken voor allerlei toepassingen. Bijvoorbeeld voor onderzoek of het bouwen van apps en websites. Net als de gemeente Zwartewaterland bieden verschillende andere (overheids)organisaties open data aan. Een overzicht van de data die wij aanbieden staat op data.overheid.nl.

Open data bekijken

Waarom biedt de gemeente open data aan?

Met open data maken we gegevens openbaar. Door gegevens met u te delen laten we zien op basis waarvan de gemeente beslissingen neemt Met open data beschikt u over dezelfde informatie als de gemeente. Ook kunnen allerlei partijen hun werk sneller en beter doen als informatie direct beschikbaar is. 

Welke data biedt de gemeente aan?

Het kabinet wil zo veel mogelijk overheidsgegevens openbaar beschikbaar stellen. Er is een lijst van zogenaamde ‘high value’ datasets. Op deze lijst staat welke gegevens het kabinet waardevol vindt. Wij hebben die lijst als uitgangspunt genomen. We breiden het aanbod geleidelijk verder uit. Een overzicht van de datasets die wij momenteel aanbieden, kunt u vinden op data.overheid.nl.

Open data op de kaart

De open data zijn ook op een kaart te bekijken. Klik hier voor de kaart

Wie mogen de gegevens gebruiken?

Iedereen mag gebruik maken van de open data van de gemeente Zwartewaterland. Tenzij anders vermeld ook voor commerciële doeleinden.

Kunnen persoonsgegevens terecht komen in open data?

Nee. In open data komen nooit persoonsgegevens voor. De gemeente hecht grote waarde aan de privacy van haar inwoners en bedrijven.

Waar kan ik een dataverzoek doen?

Bent u op zoek naar meer gegevens die de gemeente op dit moment nog niet aanbiedt? Of bent u op zoek naar gegevens in een ander bestandsformaat? Dan kunt u een dataverzoek doen. U doet een dataverzoek via data.overheid.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk reactie.

Komt u onjuiste of verouderde informatie tegen?

De informatie op zwartewaterland.nl komt tot stand onder verantwoordelijkheid van de gemeente Zwartewaterland. Wij besteden de uiterste zorg aan het zo actueel en toegankelijk mogelijk maken van onze website. Komt u informatie tegen die niet klopt of verouderd is? Dan stellen wij het op prijs als u ons dat laat weten. Dat kan via info@zwartewaterland.nl of telefoonnummer 14 038. 

Heeft u gevonden wat u zocht?