Hoe ziet mobiliteit er in 2050 in Zwartewaterland uit en wat betekent dat in 2023 voor onze verkeersprojecten? Wil je je graag verder ontwikkelen binnen een gemeente en heb je affiniteit met thema’s als mobiliteit, parkeervergunningen en laadpalen? Dan is dit een mooie kans voor je!  

Op naar je volgende uitdaging

Welke invloed kun je uitoefenen op concessies van openbaar vervoer? Hoe zorg je voor voldoende laadpalen in gebieden met hoge parkeerdruk? Welke maatregelen kun je nemen om vrachtwagens uit het centrum van een kern te weren en de bevoorrading van winkels goed houden? Parkeervergunningen, wel of niet een goed idee? Vind je dit interessante vraagstukken en ga je hier samen met je collega’s graag mee aan de slag? Dan is dit een super mooie stap in je carrière! 

Dagelijkse werkzaamheden zijn onder andere:

 • Het afhandelen van vragen en meldingen over verkeer van inwoners en ondernemers.
 • Het maken van verkeersbesluiten.
 • Samen met ondernemers en inwoners verkeersknelpunten oplossen.
 • Het uitzetten van verkeerstellingen of snelheidsonderzoek en op basis hiervan adviseren.
 • Het aanvragen van verkeerssubsidies bij de provincie of rijksoverheid.

Dit neem je mee

 • Een relevante afgeronde HBO of WO opleiding.
 • Veel enthousiasme en ondernemerschap.
 • Je beschikt bij voorkeur over enige werkervaring middels stage en/of projecten op het gebied van verkeer.

Dit bieden wij jou

Als Junior Beleidsmedewerker Verkeer kan je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tot maximaal € 3.732 (schaal 8), afhankelijk van je vooropleiding en ervaring.
 • trainingen en opleidingen.
 • een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%: dit budget kun je laten uitbetalen, besteden aan extra vrije dagen, het opnemen van verlof of het volgen van een studie.
 • reiskostenvergoeding.
 • pensioenregeling bij ABP.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • een tegemoetkoming in de zorgverzekering en collectieve premiekorting.
 • een jaarcontract, dat bij goed functioneren kan worden omgezet in een vast dienstverband.

Beleef de Gemeente Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit 3 kernen en een mooi buitengebied. Genemuiden staat bekend om zijn grootschalige tapijtindustrie van internationale allure. Hanzestad Hasselt kent een rijke en eeuwenoude historie. Zwartsluis heeft veel watersport en scheepsbouw en fungeert als toegangspoort naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zwartewaterland is dus een bedrijvige én een groene gemeente, prachtig gelegen aan het Zwartewater. Belangrijk daarbij is het behoud van evenwicht tussen economie en ecologie. Kenmerkend is verder het respect van de mensen naar elkaar en de betrokkenheid van de gemeenschappen bij onze samenleving. 

Bij de gemeente Zwartewaterland werken we met ongeveer 170 mensen. Het is overzichtelijk, persoonlijk en collegiaal. Samen creëren we de beste ondersteuning voor onze inwoners, door breed te denken op een kleinschalige manier en altijd met een passende oplossing. Daarvoor maken wij ons hard. Onze kernwaarden zijn: participatief, integer, integraal en kwaliteitsgericht.

Onze organisatie kent weinig hiërarchie en veel korte lijnen. Als medewerker van Zwartewaterland draag je grote verantwoordelijkheden. Je wordt uitgedaagd om buiten vakspecialistische kaders te denken. Daarbij hanteren we vanzelfsprekend moderne arbeidsvoorwaarden. 

Vanuit ons kantoor in Hasselt, aan de rand van de binnenstad, ben je binnen 10 minuten op de A28. Prima bereikbaar vanaf bijvoorbeeld Zwolle, Meppel en Kampen.
 

Enthousiast geworden?

Stuur ons dan je cv! 

Stuur je cv

Heb je vragen?

Op vrijdag 20 januari 2023 organiseren wij het event ‘Gemeentegeluk Zwartewaterland’ van 15.00 tot 17.30 uur. Tijdens dit event zijn er collega’s aanwezig om alle vragen te beantwoorden over de openstaande vacatures. Ben je nieuwsgierig naar de collega’s, de werkomgeving of heb je vragen, kom dan gerust langs. We ontmoeten je graag! 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij onze eenheidsmanager Susan van der Zwaag. Vragen over de procedure kun je richten aan onze recruiter Femke Beltman. Beiden zijn bereikbaar via 14 038.

Wil je ontdekken hoe het is om bij de gemeente Zwartewaterland te werken? Collega's nemen je mee de organisatie in.

Kijk voor meer informatie over onze gemeente en de arbeidsvoorwaarden op Werken bij de Gemeente Zwartewaterland.