We werken met u samen om het drukriool systeem werkend te houden. Om het drukrioolsysteem op goed niveau te laten werken en storingen te voorkomen, controleren we de gemalen meerdere keren per jaar. Brandt op de groene kast een rode lamp? Dan is er een storing.

Elk jaar maken we de gemalen schoon in juni. In 3 tot 4 dagen bezoeken we alle 440 drukrioolgemalen. We spuiten de pompput en de pomp schoon en verwijderen bijvoorbeeld vet- en zeepresten.

Eén keer per jaar voeren we een kwalitatieve inspectie uit. We doen dit volgens de Beoordelingsrichtlijn onderhoud pompinstallaties en gemalen. We controleren op dat moment alle onderdelen. Is er iets kapot? Dan repareren we dit of vervangen we een onderdeel.

Eén keer in de 5 jaar voeren we een inspectie uit volgens de NEN 3140. Dit is verplicht voor de elektrische objecten, waaronder rioolgemalen. We laten dit doen door een gecertificeerde aannemer.

Voor het afvoeren van het afvalwater en het beheer en onderhoud van de drukriolering betaalt u elk jaar rioolheffing.

Een storing melden

Boven op de groene kast zit een rode lamp. De lamp gaat branden bij een storing die niet vanzelf wordt opgelost. In dat geval belt u met de gemeente: 14 038 of 038 385 30 00. Dit nummer staat ook op de sticker op de groene kast. U kunt uw storing ook online melden.

Storing melden(externe link)

Belt u voor een storing? Dan komen wij zo snel mogelijk om het probleem te bekijken. Als het kan, lossen wij het probleem meteen op. Is het probleem te groot om meteen op te lossen? Dan bespreken onze servicemedewerkers dit samen met u.

Storing in de huisaansluiting

Soms zit het probleem in de huisaansluiting. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem.

Lees meer over de huisaansluiting