Woont u in de gemeente Zwartewaterland? En wilt u mensen uit uw buurt of wijk helpen met het besparen van energie? Meld u aan als energiecoach. Als energiecoach helpt u anderen met het besparen van energie en comfortabeler en duurzamer maken van hun woning.

De gemeente Zwartewaterland zet de energiecoaches samen met woningbouwcorporatie Wetland Wonen in. Energiecoaches zijn vaak actief in hun eigen wijk. Zo helpt u uw buurtbewoners met het nemen van allerlei verschillende energiemaatregelen. 

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach komt u bij de mensen thuis. U gaat hiervoor samen of alleen met een collega op pad. U maakt eerst een afspraak. Samen met de bewoner kijken jullie naar het energieverbruik en besparingskansen. Bijvoorbeeld naar het soort verlichting en verwarming in het huis, isolatie, tocht, comfort, de hoeveelheid water die wordt verbruikt, de elektrische apparaten en de hoogte van de energierekening.

Op basis daarvan geeft u als energiecoach een advies op maat. Of u verwijst door naar het Duurzaam Bouwloket of een professionele energieadviseur. De focus ligt op het terugdringen van de energierekening. Maar samen kunnen jullie ook kijken naar andere vragen rondom energiemaatregelen. 
Het onafhankelijke adviesgesprek is een eerste stap en wordt opgevolgd met een uitgebreider advies als bewoners dit willen. 

Wat krijgt u als energiecoach?

  • U krijgt een veelzijdige functie. U plant zelf uw werkzaamheden en maakt afspraken met mensen in de hele gemeente.
  • U krijgt een gratis opleiding. Tijdens deze opleiding leert u over energiebesparing, duurzaamheid en financiën. Ook leert u overtuigen en een deel sociale problematiek herkennen. 
  • U komt te werken in een enthousiast team.
  • U ontvangt een vrijwilligers- en reiskostenvergoeding ter hoogte van € 150 per maand.  

Wat vragen we van u?

  • U woont in de gemeente Zwartewaterland.
  • U hebt interesse in duurzaamheid en energie en u wilt uzelf hierin ontwikkelen.
  • U kunt zelfstandig werken.
  • U hebt een helpende houding. U vindt het fijn om met mensen in gesprek te gaan en ze te helpen. 
  • U bent tenminste 2 dagdelen per week beschikbaar (8 uur per week).

Vragen of interesse?

Mail of bel naar duurzaam@zwartewaterland.nl of 06 311 47 959.