Heeft u problemen met uw energierekening? Wilt u wonen in een comfortabele woning? En geld en energie besparen? De energiecoach geeft u gratis advies. U maakt online een afspraak met één van onze energiecoaches.

De energiecoaches helpen inwoners uit de gemeente Zwartewaterland op weg met slimme bespaartips. Een energiecoach komt gratis u bij u thuis en onderzoekt hoe uw woning energiezuiniger gemaakt kan worden.

Maak een afspraak

Tijdens het bezoek stelt de energiecoach een aantal vragen en loopt samen met u een rondje door het huis. De energiecoach kan u uitleggen hoe u met eenvoudige (gedrags)maatregelen veel energie kunt besparen.

Op basis van de bevindingen geeft de energiecoach een advies op maat. Dit advies is gericht op kleine veranderingen zoals tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie.

Maak online een afspraak

Hulp van een energieklusser

Zijn er in uw huis kleine maatregelen te nemen om winst te behalen zoals het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie of het vervangen van lampen en bent u zelf niet zo handig? Dan kan er een energieklusser langskomen! De energieklussers zijn een initiatief van de gemeente Zwartewaterland om inwoners gratis te helpen met kleine maatregelen om energie te besparen en comfortabeler te wonen. Een energieklusser komt altijd nadat de energiecoach advies heeft gegeven.

Let op: vanwege de grote belangstelling is de wachttijd voor een afspraak langer dan gebruikelijk.

Lees hoe de klussers Bart en Wicher op bezoek gingen bij Iet Winters voor onder andere het plaatsen van radiatorfolie.

Energieklusser worden?

Elke kern heeft een energieklusser. Maar de gemeente Zwartewaterland kan nog wel wat klussers gebruiken. Bent u ook eens in de week een dagdeel beschikbaar en wilt u tegen een kleine vergoeding helpen met het uitvoeren van energiebesparende maatregelen? Bekijk dan de vacature.

Energiecoach worden

Woont u in de gemeente Zwartewaterland? En wilt u mensen uit uw buurt of wijk helpen met het besparen van energie? Meld u aan als energiecoach. Als energiecoach helpt u anderen met het besparen van energie en comfortabeler en duurzamer maken van hun woning.

Advies over grotere maatregelen

Heeft u ook behoefte aan advies over grotere maatregelen? Zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Dan verwijst de energiecoach u door naar ons Duurzaam Bouwloket of een professionele energieadviseur. Deze geven u ook gratis advies. Uiteindelijk zijn alle adviezen gericht op het verlagen van uw energierekening.