Heeft u problemen met uw energierekening? Wilt u wonen in een comfortabele woning? En geld en energie besparen? De energiecoach geeft u gratis advies. U maakt online een afspraak met één van onze energiecoaches.

De energiecoaches helpen inwoners uit de gemeente Zwartewaterland op weg met slimme bespaartips. Een energiecoach komt gratis u bij u thuis en onderzoekt hoe uw woning energiezuiniger gemaakt kan worden.

U maakt eerst een afspraak

Tijdens het bezoek stelt de energiecoach een aantal vragen en loopt samen met u een rondje door het huis. De energiecoach kan u uitleggen hoe u met eenvoudige (gedrags)maatregelen veel energie kunt besparen.

Op basis van de bevindingen geeft de energiecoach een advies op maat. Dit advies is gericht op kleine veranderingen zoals tochtstrips, ledlampen en radiatorfolie.

Maak online een afspraak(externe link)

Verlagen van uw energierekening

Heeft u ook behoefte aan advies over grotere maatregelen? Zoals zonnepanelen of een warmtepomp? Dan verwijst de energiecoach u door naar ons Duurzaam Bouwloket(externe link) of een professionele energieadviseur. Deze geven u ook gratis advies. Uiteindelijk zijn alle adviezen gericht op het verlagen van uw energierekening.

De inzet van energiecoaches is een initiatief in samenwerking met de gemeente Zwartewaterland en de woningcorporaties Wetland Wonen. Heeft u nog vragen? Mail naar duurzaam@zwartewaterland.nl.

Ook energiecoach worden

Woont u in de gemeente Zwartewaterland? En wilt u mensen uit uw buurt of wijk helpen met het besparen van energie? Meld u aan als energiecoach. Als energiecoach helpt u anderen met het besparen van energie en comfortabeler en duurzamer maken van hun woning.