Wat is het?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen daar om vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Maar ook als u een wapenvergunning aanvraagt. U vraagt een VOG aan bij de gemeente. U krijgt het aanvraagformulier meestal van de persoon die om de verklaring vraagt.

Online aanvragen VOG

  Hoe werkt het?

  U kunt een VOG aanvragen bij de gemeente met het aanvraagformulier VOG (PDF). Vul het formulier in en maak een afspraak via de knop 'afspraak maken aanvraag VOG'. U kunt uw VOG ook online aanvragen. Twee tot vier weken na de aanvraag krijgt u de VOG of de afwijzing via de post thuis gestuurd.
   

  Kunt u de VOG niet zelf aanvragen?

  Als u zelf niet naar de gemeente kan komen, mag iemand anders de VOG voor u aanvragen. U moet deze persoon hier toestemming voor geven. Dit noem je machtigen. Dat doet u met het machtigingsformulier.

  Wat moet ik meenemen?

  • Een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier VOG (pdf).
  • Een geldig identiteitsbewijs, zoals uw paspoort of rijbewijs.
  • Uw pinpas of contant geld. U betaalt direct bij de aanvraag.

  Afspraak maken aanvraag VOG

  Wat kost het?

  • Aan de balie van het gemeentehuis kost een VOG € 41,35.
  • Voor vrijwilligers: de organisatie waar u voor werkt, kan een VOG meestal gratis online voor u aanvragen. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

  Heeft u gevonden wat u zocht?