Wat is het?

Gemeente Zwartewaterland gebruikt het programma ZIVVER. Hiermee kunnen we veilig privacygevoelige informatie en grote bijlagen versturen. ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals Burgerservicenummers (BSN) of andere privacygevoelige gegevens. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen bij de informatie.

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?

Een e-mail opent u door op de link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Mogelijk moet u hier ook nog een toegangscode of sms-code invoeren. Het is niet nodig een account aan te maken.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. De persoon die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U klikt op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘Sms sturen’. Deze code vult u in. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. De persoon die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. U vult deze code in, nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd

U leest het bericht op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een melding via e-mail.

Meer informatie

In onderstaand filmpje ziet u hoe iemand een bericht ontvangt en leest. Kijk voor meer informatie op de website van ZIVVER.

Filmpje ZIVVER bekijken

Vragen

Heeft u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of heeft u vragen over ZIVVER? Neem dan contact op met de afzender van de mail of met de ICT Servicedesk van de gemeente Zwartewaterland. Dit kan via info@zwartewaterland.nl of bel 14 038. 

Heeft u gevonden wat u zocht?