Huilend door de supermarkt, niet luisteren tijdens de verjaardagsvisite of onophoudelijk klieren onder het eten. Alle ouders kennen situaties, waarin hun kind bepaald gedrag laat zien waar ze als ouders moeite mee hebben. Maar hoe ga je ermee om? Of beter nog, hoe kun je het voorkomen? De trainingen Positief opvoeden bieden eenvoudige en doeltreffende vaardigheden die ouders helpen bij het opvoeden van gezonde, evenwichtige jonge kinderen en pubers.

Training positief opvoeden voor twee doelgroepen

Er is een training voor ouders van kinderen van 0 tot 12 jaar én voor ouders van pubers. Beide trainingen bestaan uit vier avonden en een gezamenlijke slotavond.

Inhoud van de trainingen

Willemien Haasjes van BwustZIJN coaching, verzorgt de trainingen 'positief opvoeden'. De trainingen hebben als doel om kinderen opvoeden eenvoudiger te maken, om positieve opvoeding en ontwikkeling te stimuleren.

Het eerste deel van de training bestaat uit vier sessies met maximaal tien ouders. Met een werkboek gaan we in groepjes aan de slag: doelen stellen, goed gedrag stimuleren, filmpjes bekijken met herkenbare situaties en eigen voorbeelden bespreken. 

Je krijgt huiswerk mee om thuis te oefenen met vaardigheden en strategieën. Zo ontdek je wat voor jou werkt om ongewenst gedrag op een positieve manier te overwinnen! De training wordt afgesloten met een gezamenlijke slotavond.

Trainingsdata en kosten

Training 'Positief opvoeden' voor ouders met kinderen van 0 - 12 jaar (5 avonden)

 DatumTijdPlaats
202225 oktober 
1 november 
8 november 
15 november 
13 december 
19:30 - 21:30 uurSluuspoort Zwartsluis

OPGAVE NIET MEER MOGELIJK
202328 maart
4 april
11 april
18 april
16 mei
19:30 - 21:30 uur't Olde Staduus Genemuiden

Training 'Positief opvoeden' voor ouders met pubers (5 avonden)

 DatumTijdPlaats
202317 januari
24 januari
31 januari
7 februari
7 maart
19:30 - 21:30 uurHet Teeuwland Hasselt        

Kosten

De training van 5 avonden + cursusmateriaal kost 15 euro per stel.

Aanmelden en vragen

Aanmelden voor de trainingen kan per e-mail via sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Vermeld duidelijk voor welke cursus je je opgeeft en of je alleen of met beide ouders wil deelnemen.

Heb je (vooraf) nog vragen? Dan kun je deze ook stellen via sociaaldomein@zwartewaterland.nl

Heeft u gevonden wat u zocht?