In de zomermaanden moeten hondeneigenaren oppassen voor grasaren. Deze grasaren kunnen voor veel last zorgen bij honden. Wij halen grasaren op openbare plekken zoveel als mogelijk weg. Heeft u grasaren in of naast uw tuin? Haal dit zelf weg. U helpt daarmee de overlast voor honden te voorkomen.

Grasaren zijn zaden met een soort weerhaakjes. Deze haakjes hechten zich aan de vacht van honden. Ze kunnen uiteindelijk zorgen voor last of ontstekingen bij uw huisdier. Controleer daarom na wandelingen op grasaren bij uw hond. Dit doet u tussen de tenen, rond de ogen, oren en neus en vacht. Ga bij klachten direct langs de dierenarts.

Wat wij doen tegen grasaren

Bij het onderhoud van plantvakken en de onkruidbestrijding op verharding halen wij de grasaren zoveel als mogelijk weg. Zo zorgen we dat de overlast minder groot is. Op de verharding kunnen wij niet alles weghalen, omdat we anders tuinen of woningen beschadigen. Daarom blijven grasaren direct naast tuinen en woningen achter. 

Wat u kunt doen tegen grasaren

Staan er voor uw huis of langs uw tuin of erf grasaren? Dan kunt u dit zelf weghalen. U vermindert daarmee de overlast voor honden.