WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u! Er zijn verschillende bedrijven met deze slogan actief. Misschien heeft u er wel eens iets over gelezen op internet of in een reclamefolder. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk?

Informeel contact over WOZ-waarde

De gemeente heeft de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand en/of grond vastgesteld. Als u het niet met de waarde eens bent, hopen wij dat u ons belt. Een telefoongesprek kan namelijk meer inzicht en duidelijkheid geven. Wij vinden het belangrijk dat de WOZ-waarde klopt. wij hebben geen belang bij een te hoog vastgestelde WOZ-waarde.

Ambtshalve aanpassing

Wij werken nu al een aantal jaren met de telefonische bezwarenafhandeling. Als het nodig is komt een taxateur uw object bezoeken. Blijkt uit onderzoek dat de waarde te hoog is vastgesteld, dan passen we deze aan. Gratis

Formeel bezwaar

Komt u er met de gemeente niet uit, dan is het verstandig om formeel bezwaar te maken. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na dagtekening van de aanslag bij ons binnen zijn. Bezwaar maken is altijd gratis en u heeft er bijna nooit een gespecialiseerd bureau voor nodig. En dat is prettig, want die bureaus zeggen wel dat ze gratis zijn, maar dat klopt niet helemaal. Hoe zit dat?

No-cure no-pay bedrijf leidt tot hogere OZB in de toekomst

Als het bezwaarschrift gegrond is, kan de gemeente wettelijk verplicht zijn om een onkostenvergoeding uit te betalen. Als u een bedrijf namens u bezwaar laat maken, dan geeft u dit bedrijf toestemming om de onkostenvergoeding te incasseren die de gemeente bij gegrondverklaring moet uitbetalen. Die onkostenvergoeding is zo hoog dat de no-cure no-pay bedrijven ervan kunnen bestaan. 

De gemeente maakt op deze manier meer kosten en zal dit uiteindelijk weer moeten verrekenen in de tarieven. Uiteindelijk betaalt u dus wel een prijs voor het bedrijf dat u inhuurt. En dat is jammer en onnodig, want bezwaar maken is altijd gratis.

Vragen

Heeft u nog vragen? Belt u dan met een medewerker van Team Belastingen en WOZ. Ze zijn tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 14 038. U kunt ook een afspraak maken.

Zie ook de oproep van de Vereniging Eigen Huis

Heeft u gevonden wat u zocht?