Het aantal elektrische voertuigen neemt sterk toe, ook in Zwartewaterland. Hierdoor stijgt de vraag naar openbare laadvoorzieningen. Met ongeveer 25 openbare laadpalen en een groot aantal private laadpunten zijn de eerste stappen gezet. We staan pas aan het begin van de transitie naar elektrisch vervoer, daarom is het noodzakelijk om nu al meer openbare laadpalen in de gemeente te realiseren. 

Voorgenomen Verkeersbesluit nieuwe laadpalen

We plaatsen proactief laadinstructuur in de openbare ruimte om de dekking van het laadnetwerk te verbeteren. Ook van inwoners ontvangen wij verzoeken voor het plaatsen van laadpalen. Ten derde kan bij hoog verbruik van een bestaande laadpaal gekozen worden voor het bijplaatsen van een extra laadpaal. Op deze manier zorgen wij ervoor dat bestuurders van een elektrisch voertuig snel en gemakkelijk een laadpaal kunnen vinden. 

In het voorgenomen Verkeersbesluit staan de beoogde locaties voor de nieuwe laadpalen, inclusief afbeeldingen van de locaties. Hieronder ziet u de straatnamen waar een nieuwe laadpaal wordt geplaatst:

GenemuidenHasseltZwartsluis
KoppelSikkelHet Oude Diep
VossestaartPrinses Marijkestraat 
Prinses IrenestraatSportlaan 
FazantWycher van Russellstraat 
 Grintwal 

Bekijk het voorgenomen verkeersbesluit

Planning

We willen dit kalenderjaar een verkeersbesluit nemen om de laadpalen te realiseren. Heeft u vragen of opmerkingen over de gekozen locaties voor de nieuwe laadpalen, mail dit dan naar verkeer@zwartewaterland.nl. Heeft u bijvoorbeeld een alternatief voor een gekozen locatie, dan horen we dat graag. Het is belangrijk dat er voldoende draagvlak is.

Welke laadpalen worden geplaatst?

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan

Het kan gebeuren dat er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt is. 

Vraag een laadpaal aan(externe link)

Dat kost u niets. U betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto.

Kijk op de website van Vattenfall InCharge(externe link) voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte.

Een laadpas aanvragen 

Om de laadpalen te kunnen gebruiken heeft u een laadpas nodig. De laadpas van Vattenfall InCharge werkt op alle publieke laadpalen in Nederland.

Vraag een laadpas aan(externe link)

Snel laadpalen in de buurt vinden

Er zijn verschillende apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app aan. Hierin vindt u alle openbare
laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie.

Download de app(externe link)

Veelgestelde vragen over openbare laadpalen

Is er nog iets niet duidelijk? Raadpleeg onze

Veelgestelde vragen over openbare laadpalen

Wilt u meer weten?

In onze laadvisie vindt u meer informatie over de strategie en het plaatsingsbeleid voor de laadinfrastructuur in onze gemeente.

Bekijk de laadvisie
 

Heeft u gevonden wat u zocht?

afbeelding Openbare laadpaal Oosterkaai Genemuiden