Kamers met Aandacht

'Kamers met Aandacht' is een woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie verlaten en niet thuis, maar ook niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Heeft u kamer vrij? Dan kunt u meedoen.

Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis.

Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert. Om in Zwartewaterland een kamer aan te bieden, vraagt u eerst een omgevingsvergunning aan bij de gemeente. We helpen u hier graag bij.

Persoonlijke aandacht

De jongeren krijgen begeleiding van een hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze volledig op eigen benen kunnen staan. Deze persoonlijke aandacht kunnen verhuurders geven, maar ook huisgenoten.

Zorgvuldige match

Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan inwoners die een kamer over hebben. Zowel in een huur- als in een koopwoning. Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op de website www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen met sanja@kamersmetaandacht.nl.

De verhuurders en jongeren worden door Stichting Kamers met Aandacht zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur en hebben een dagbesteding, zoals studie of werk. Bij de matching wordt goed gekeken naar de wensen en of er een klik is tussen de verhuurder en de jongere.