Op deze pagina vindt u een overzicht van hulpdiensten voor alle leeftijden in onze gemeente. Wilt u graag met iemand praten over uw situatie? Heeft u hulp nodig? Of maakt u zich zorgen om uw kind? Bekijk hier bij welke instanties u terecht kunt. Uiteraard kunt u ook bellen of mailen met de consulenten van het sociaal domein van de gemeente via T. 14 038 (vijf cijfers) of sociaaldomein@zwartewaterland.nl.   

Hulpdiensten in Zwartewaterland waar u terecht kunt:

Algemeen maatschappelijk werk de Kern
De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt. U kunt er terecht voor algemeen maatschappelijk werk. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

T. 038-4569700,

E. sec@stdekern.nl

W. www.stdekern.nl

Gemeente Zwartewaterland
Gemeente Zwartewaterland biedt luisterend oor tijdens coronacrisis. Inwoners die kampen met naweeën van de coronacrisis kunnen contact opnemen. Vertrouwlijk en kosteloos.

T. 14 038

W. www.zwartewaterland.nl

(contactformulier)

MEE Samen
De cliëntondersteuners van MEE Samen weten veel over leven met beperkingen. (Licht) verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperkingen. Maar ook chronische ziekten, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook ouderen of bijvoorbeeld mensen met psychische klachten kunnen bij hen terecht. U kunt rechtstreeks contact opnemen met MEE Samen. U hoeft zich niet eerst te melden bij de gemeente, of bijvoorbeeld een loket.

T. 088 633 0 633

E. info@meesamen.nl

W. www.meeinjougemeente

NPV
U kunt bij de NPV terecht als u wilt spreken met een organisatie met een christelijk karakter. De NPV houdt maandag t/m donderdag van 9.00 tot 16.30 uur spreekuur. 

T. 0318 - 54 78 88

W. npvzorg.nl

De Luisterlijn
Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn. U kunt hier terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek.

T. 0900-0767 

W. www.deluisterlijn.nl

De Telefooncirkel
Voor inwoners van Zwartewaterland die behoefte hebben aan een goed gesprek of een luisterend oor. 

T. Welzijnsconsulent M. Platel: 06-20977785

T. Mantelzorgconsulent L. Ruitenberg 06-13014955

E. M.platel@ijsselheem.nl

Bezorgen in Hasselt
Voor inwoners van Hasselt die vragen hebben over bezorgen van spullen doordat ze niet naar winkels durven/kunnen gaan.

W. www.bezorgeninhasselt.nl

Kinderen

Op de website: Stichtingopvoeden.nl vindt u informatie over corona met betrekking tot kinderen. Een overzicht van andere instanties waar u terecht kunt: 

De Kindertelefoon
Bel of chat gratis met de Kindertelefoon. Bedoeld voor kinderen tot 18 jaar. Elke dag van 11.00 tot 21.00 uur.T. 0800 0432
Blik op angst
Blik op angst is een initiatief van Yarin Jeugdhulp. U kunt hier terecht als u zich bijvoorbeeld afvraagt hoe u uw kind het beste kunt informeren over het Coronavirus of handvatten zoekt om met (over)bezorgdheid van uw kind om te gaan. Maar ook wanneer u op een GGZ wachtlijst staat en meedenken ter overbrugging nodig heeft. T. 038-8450685
W. blikopangst.nl
Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is een landelijke netwerkorganisatie met veel kennis over gespecialiseerde jeugd-ggz en hulp voor jeugdigen met ernstige psychische problemen. Op hun website vindt u informatie en adviezen over hoe u met kinderen praat over de impact van het coronavirus, bijvoorbeeld als zij angstig zijn of autisme hebben. Of waar u  professionals vindt met betrouwbare informatie en hulpmiddelen. W. www.kenniscentrum-kjp.nl
Nederlands Jeugdinstituut
Het Nederlands Jeugdinstituut is een kenniscentrum dat bijdraagt aan een veiliger, gezonder en kansrijker leven van kinderen, jongeren en hun opvoeders. Op hun website vindt u informatie voor ouders en kinderen over het omgaan met de gevolgen van het coronavirus. W. www.nji.nl/coronavirus