Hulp bij financiële problemen

Financiële problemen zijn maar al te vaak aanleiding voor veel zorgen en stress. Als u er zelf niet meer uitkomt, kunt u hulp vragen. U kunt uw financiële zorgen bespreken met een deskundige en samen zoeken naar oplossingen. 

Spreekuur Financiën op Orde

Financiële problemen zorgen vaak voor schaamte. Heeft u moeite met rondkomen? Zijn er vragen rondom toeslagen van de belastingdienst? Of heeft u schulden? Dan kunt u gebruik maken van het Spreekuur Financiën op Orde. Elke woensdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur in het gemeentehuis.

U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U kunt zich melden bij de balie in het gemeentehuis. Als u niet in de gelegenheid bent om op woensdag langs te komen kun u ook een afspraak maken. Bel met 14 038 of mail naar sociaaldomein@zwartewaterland.nl.

Stichting de Kern

Voor hulp bij financiën kunt u ook terecht bij Stichting De Kern. De Kern biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt. Vrijwillig, dichtbij en gratis. Mail of bel voor een afspraak: sec@stdekern.nl of 038-4569700

SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Zwartewaterland pakt samen met u uw geldproblemen aan: gratis en zonder oordeel. Een gecertificeerde vrijwilliger die echt bij u past gaat u hierbij helpen. Jullie maken een plan op maat. Zo werken jullie samen aan uw schulden of geldvragen.

Gezond en Gelukkig Zwartewaterland

De gemeente Zwartewaterland en bijna maatschappelijke organisaties stimuleren een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland. Dit betekent ook dat iedereen moet kunnen meedoen aan onze samenleving. Geldzorgen mogen daarin geen belemmering zijn.