Fase 1A van Hasselt om de Weede is nagenoeg voltooid. Tijd om verder te gaan met Fase 1B. 
 

Het plan Hasselt over de Weede, fase 1B bestaat uit vier deelgebieden. Veld 1 en 2, waar deze uitgifte om draait, zijn onderverdeeld in de gebieden: ‘Statige Stadsweide’, ‘Weederanden’ en ‘Groene woonstraten’.  

Veld 1 en veld 2 met de gebieden 'statige stadsweide', 'weederanden' en 'groene woonstraten'

Per woonsfeer gelden (deels) verschillende randvoorwaarden, deze worden beschreven in het beeldkwaliteitplan. Daarnaast gelden voorschriften uit het bestemmingsplan en het stedenbouwkundig plan. In het kavelpaspoort vindt u een overzicht van alle relevante onderdelen. Het is de basis voor de ontwikkeling van bouwplannen binnen de woonvelden.

  • Veld 1 bestaat uit 19 kavels voor vrijstaande woningen. U kunt hier, binnen de kaders van het plan, uw eigen droomwoning bouwen. Het merendeel van de kavels grenst aan de nieuwe aangelegde watergang. 
  • Veld 2 bestaat uit 8 kavels voor vrijstaande woningen en 4 kavels voor twee-onder-één-kap woningen. 
Veld 1 - klik voor een vergroting
Veld 2 - klik voor een vergroting

Informatiemarkt en inschrijving

Op 19 april van 19.00 tot 21.00 uur was er een informatiemarkt in het gemeentehuis in Hasselt. Daar werden de plannen toegelicht,  waren sfeerimpressies te bekijken en konden bezoekers vragen stellen. Ook was er een energieadviseur op het gebied van duurzaam bouwen aanwezig die meer vertelde over de ambitie om ‘ENG’ te bouwen (Energie Neutraal Gebouw).

Op 20 april start de inschrijving. Het inschrijven kan tot 17 mei 10.00 uur. De lotingsavond vindt plaats in het gemeentehuis op dinsdagavond 30 mei.

Kavelinformatie

De oppervlakte van de kavels varieert van ca. 420 tot 677 m2. De kavelprijs is vanaf € 376,00 per m2 inclusief 21% BTW. Lees in de documentatie hieronder meer over deze 31 kavels, de exacte prijs per kavel, de bebouwingsuitgangspunten per gebied en bekijk de tekeningen.

Documentatie

Toelichting 

Hieronder vindt u in PDF alle beschikbare documentatie waaronder de model koopovereenkomst voor de kavels van zowel de vrijstaande als twee-onder-één-kap woningen. De bepalingen voor veld 1 en 2 verschillen enigszins. Lees deze, voor u zich inschrijft, zorgvuldig door. 

Over de milieutechnische staat van het verkochte zijn onderzoeken verricht. De resultaten vindt u in het verkennend bodemonderzoek. Koper verklaart met de inhoud van deze rapporten bekend te zijn. Uit deze rapporten blijkt dat het verkochte in milieutechnisch opzicht geschikt is voor de door koper beoogde bestemming ‘wonen’.

Kavelpaspoorten

Onderstaand vindt u van iedere kavel een kavelpaspoort in PDF. De paspoorten zijn met de uiterste zorg tot stand gekomen. Aan de indicatieve maatvoering op deze kaarten kunnen geen rechten ontleend worden. 

Toewijzingsprocedure

De toewijzing van de kavels gebeurt door middel van inschrijving. Hoe dit werkt kunt u lezen in het Inschrijvings- en lotingsreglement.  Met het inschrijvingsformulier kunt u zich inschrijven voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-één-kap woning. Na sluiting van de inschrijvingstermijn op woensdag 17 mei 2023 10:00 uur, worden de kavels geloot.

De loting vindt in beslotenheid plaats door Notaris Tjeenk Willink op het gemeentehuis te Telvorenstraat 2 Hasselt. Degene die zich voor een kavel heeft ingeschreven door middel van het inschrijfformulier wordt over deze verloting nader geïnformeerd. Voor inschrijving is een inschrijvingsvergoeding van € 500,00 verschuldigd. Deze dient voorafgaand aan de inschrijvingstermijn te zijn voldaan. Bij medebouwers dienen allebei de medebouwers een inschrijvingsvergoeding á € 500,00 te betalen. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar het inschrijvingsformulier en het inschrijvings- en lotingsreglement.

Medebouwerslijst

Gegadigden voor een twee-onder-één-kapwoning moeten zich samen met een medebouwer (de toekomstige buren) inschrijven. Heeft u interesse in een twee-onder-één-kapwoning en heeft u (nog) geen medebouwer? Meld u dan aan voor de ‘medebouwerslijst’. Hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw G. van Dalfsen-Jordens, team Vastgoed, telefoonnummer 14 038 

De namen en e-mailadressen worden gedeeld met alle personen op deze lijst. U kunt dan zelf een medebouwer zoeken. Na het vinden van een medebouwer kunt u zich weer uitschrijven. 

De verantwoordelijkheid voor het vinden van een medebouwer ligt geheel bij de gegadigde.

Interesse?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met mevrouw G. van Dalfsen-Jordens, team Vastgoed telefoonnummer 14 038 of per mail o.v.v. uitgifte 31 bouwkavels Hasselt om de Weede via info@zwartewaterland.nl.

Fase 1b Over de Weede (maquette)

 Afbeelding van maquette van fase 1b - Over de Weede

Disclaimer

Alle informatie op deze pagina en in de bijbehorende documenten is met de grootst mogelijke zorg tot stand gekomen. Gemeente Zwartewaterland werkt de inhoud van de website en bijbehorende documentatie regelmatig bij en actualiseert de website regelmatig. Ondanks deze inspanningen, is het mogelijk dat inhoud van deze website en/of bijbehorende documentatie onvolledig of verouderd is. Eveneens geeft de gemeente Zwartewaterland op geen enkele wijze garantie over de juistheid of volledigheid van de informatie die op deze website en/of bijbehorende documentatie wordt geraadpleegd. Gemeente Zwartewaterland is niet verantwoordelijk voor pagina’s van externe partijen waar naar verwezen wordt. De gemeente Zwartewaterland verschaft informatie op haar website, zonder enkele garantie of waarborg. Aan de informatie op de website en/of in de bijbehorende documentatie kunnen op geen enkele wijze rechten aan worden ontleent.
 

Heeft u gevonden wat u zocht?