De gemeente kan kinderen, jongeren en hun ouders of verzorgers direct begeleiding en hulp bieden. De kracht van de gemeente zit in de laagdrempeligheid. We begeleiden een gezin tijdelijk als extra ondersteuning, totdat het gezin zich weer zelf kan redden.

Wat is het?

Soms biedt een training uitkomst. Bijvoorbeeld een training voor sociale vaardigheden van uw kind. Of een training waarin kinderen leren omgaan met een scheiding. Bekijk het overzicht van het cursus- en trainingsaanbod.

Zijn de problemen ingewikkelder? Dan kunnen we een orthopedagoog of thuisbegeleiding inzetten. Op deze pagina leest u wat deze personen voor u kunnen betekenen. Wilt u zich hiervoor aanmelden? Bel 14038 of vul het online aanmeldformulier in. 

Online aanmeldformulier

Hoe werkt het?

Inzet orthopedagoog

Heeft u ondersteuning nodig op het gebied van psychosociale of ontwikkelingsproblemen van uw kind? Dan kunt u terecht bij onze orthopedagoog. De orthopedagoog gaat met u of uw kind in gesprek. Hij of zij helpt u met bijvoorbeeld psycho educatie of advies over verder onderzoek of hulpverlening.

Lichte opvoedondersteuning AMW de Kern en MEE

Medewerkers van AMW de Kern en MEE IJsseloevers kunnen individuele lichte opvoedondersteuning bieden. U heeft dan 3 tot 5 gesprekken. Deze ondersteuning kan voor ouders voldoende zijn om verder te kunnen. De medewerkers van MEE helpen kinderen en/of ouders met een beperking op wat voor gebied dan ook. Dit kan bijvoorbeeld ook komen door chronische ziekte of niet aangeboren hersenletsel.

Thuisbegeleiding

Soms is er meer dan een gesprek nodig om de problematiek vast te stellen. Meestal gaat het om psychosociale problemen. Dan kunnen we thuisbegeleiding inzetten. We kijken dan bij u thuis hoe het gezinssysteem functioneert en wat nodig is. 

Heeft u gevonden wat u zocht?