Op dinsdag 2 februari 2021 organiseren de gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland een online informatiebijeenkomst over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Wethouder Rietman: ‘De webinars over het verduurzamen van de eigen woning blijken in een behoefte te voorzien. Al driehonderd Zwartewaterlanders hebben in 2020 aan zo’n webinar meegedaan. Uit de evaluaties blijkt dat ze dit hoog waarderen en ook daadwerkelijk stappen nemen om hun woning te verduurzamen.’

Deze online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ duurt een uur. Woningeigenaren worden geïnformeerd over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Welke mogelijkheden zijn er? Wat kost het én wat levert het op? Zij krijgen antwoord op vragen als ‘Mijn CV-ketel is aan vervanging toe, moet ik een nieuwe of is een warmtepomp ook een optie?’ Tijdens de bijeenkomst ontvangen deelnemers ook informatie over de mogelijke subsidies en regelingen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen. 

Deelnemers ontvangen gratis energiebespaartas en adviesgesprek

Na afloop van het webinar kunnen de deelnemers een gratis energiebespaartas bestellen. Deze tas met energiebesparende producten heeft een waarde van € 75,- en wordt gratis bezorgd. Per adres kan één energiebespaartas worden aangevraagd. Ook kunnen deelnemers gratis persoonlijk, telefonisch of via een videogesprek, energieadvies krijgen van een energieadviseur. Vele woningeigenaren hebben hiervan al gebruik gemaakt, waardoor hun huis verder is verduurzaamd. 
 

Aanmelden voor deelname aan de webinar via onderstaande link

Aanmelden webinar duurzaam wonen en energiebesparing