In de gemeente Zwartewaterland liggen al heel wat zonnepanelen op daken. Er zijn ook nog veel daken geschikt voor het opwekken van duurzame energie. Het plaatsen van zonnepanelen is een goede investering. Via het Energieloket kunt u bekijken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Is uw eigen dak niet geschikt voor zonnepanelen, maar wilt u wel gebruik maken van zonne-energie? Dan is de Postcoderoos-regeling misschien wel iets voor u. 

Vergunning nodig?

Meestal kunt u zonnepanelen op uw dak plaatsen zonder dat u een vergunning nodig heeft. Voor het plaatsen van zonnepanelen in het beschermd stadsgezicht of op een monument heeft u vaak wel een vergunning nodig. De gemeente bekijkt per situatie of het plaatsen van zonnepanelen acceptabel is. 

Postcoderoos-regeling

Is uw eigen dak niet geschikt voor zonnepanelen, maar wilt u wel gebruik maken van zonne-energie? Dan is de Postcoderoos-regeling misschien wel iets voor u. Dit is een regeling waarbij u gebruik maakt van zonne-energie opgewekt in uw eigen omgeving. U kunt hier meer lezen over deze regeling.

Meer informatie

Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via telefoonnummer: 14 038
 

Heeft u gevonden wat u zocht?