Ondernemers die digitaal zaken willen blijven doen met de gemeente Zwartewaterland moeten voor 16 december het betrouwbaarheidsniveau van hun eHerkenning verhogen. Het gaat om een wettelijke verplichting, als gevolg van de invoering Wet digitale overheid (Wdo).

DigiD voor bedrijven

eHerkenning is een soort DigiD voor bedrijven. Ondernemers kunnen hiermee veilig en digitaal zaken doen met meer dan 450 overheidsorganisaties, waaronder de gemeente Zwartewaterland. Tot nu toe kan dat met betrouwbaarheidsniveau 1, maar met de invoering van de Wdo moet dat niveau omhoog naar minimaal 2.

Toekomstbestendig

Veel overheidsorganisaties gaan echter gelijk over op betrouwbaarheidsniveau 3. Want dat wordt vanaf 2022 waarschijnlijk verplicht voor alle overheidsorganisaties. Ook de gemeente Zwartewaterland voert vanaf 16 december niveau 3 in. Dit betekent dat ondernemers die digitaal zaken willen blijven doen met de gemeente ook naar beveiligingsniveau 3 moeten.

Betrouwbaarheidsniveau verhogen? Dat gaat zo!

Bedrijven kunnen hun betrouwbaarheidsniveau verhogen bij de leverancier van hun eHerkenningsmiddel. De kosten voor de verhoging (upgrade) naar niveau 3 variëren per aanbieder, maar zijn ongeveer 45 euro per jaar. Het is raadzaam om dit op tijd te regelen.

Persoonsgebonden

eHerkenning is persoonsgebonden en mag niet worden overgedragen of gedeeld. Ieder persoon binnen een bedrijf dat wil inloggen met eHerkenning, moet een persoonsgebonden eHerkenning met machtiging hebben.

eHerkenning.nl

Alle informatie over eHerkenning en het verhogen van beveiligingsniveaus is te vinden op eHerkenning.nl.