Wij helpen onze inwoners om van het aardgas af te gaan. Hiervoor maken we plannen met een wijk. In die plannen zetten we wanneer de wijk van het aardgas kan en met welke alternatieve warmtebron. Op deze pagina leest u hoe we dat willen doen.

Woningen kunnen niet zomaar van het ene op het andere moment van het aardgas af. Dat vraagt dus om een aanpak die aansluit bij de woning of wijk. Dit doen we stap voor stap. Samen met de bewoners en ondernemers kijken we wat mogelijk is. De uitkomst ligt in ieder geval nog helemaal open en hangt af van de behoeften in de wijk. Dit is dus hét moment om het heft in eigen handen te nemen!

U heeft vast veel vragen. Zoals:

  • Waar moet ik beginnen?
  • Wat zijn goede stappen om eerst te nemen?
  • Welke stappen kunnen beter later?
  • Hoe ga ik zoiets betalen?

Deze vragen zijn allemaal heel begrijpelijk. Samen met u en uw buurtbewoners willen we dit gaan uitzoeken. Hoe we dat gaan doen, hangt af van uw wensen en de wensen van uw wijk. Hiervoor hebben we een eerste planning opgesteld. Maar dit kan anders worden als de behoefte in uw wijk anders is.

Stap 1: Ophalen informatie uit de wijk

Tijdens deze stap vragen we u om uw wensen en meningen. Dat doen we met behulp van een vragenlijst. En een bewonersavond. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat u graag samen met medebewoners iets opzet. Of dat u juist liever alles alleen doet. Dit geeft ons een eerste beeld van de kansen en mogelijkheden van uw wijk.

Stap 2: Voorbereiden van het wijkuitvoeringsplan

Weten we wat de wensen zijn in de wijk? Dan starten we met het voorbereiden van een wijkuitvoeringsplan. We kunnen gebruik maken van allerlei experts. Bijvoorbeeld op het gebied van warmtepompen. Ook brengen we buurtbewoners die samen willen werken met elkaar in contact.

Stap 3: Maken van het wijkuitvoeringsplan

Als we alle informatie hebben verzameld, maken we een plan voor de hele wijk. Zowel voor inwoners die samen met buurtbewoners aan de slag willen. En voor inwoners die dit alleen willen doen. In dit wijkuitvoeringsplan zetten we hoe u uw woning aardgasvrij-ready maakt. Eventueel doen we dit met een installateur of andere experts. U bepaalt zelf wanneer u de onderdelen uit dit plan uitvoert.